1. ŽLRS – POBJEDA ZA ISTORIJU

Ženska seniorska selekcija našeg kluba u premijernom nastupu u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske ostvarila je ubjedljivu pobjedu protiv ekipe Kozare iz Gradiške!

Ono što je već odavno jasno svim ljubiteljima košarke koji pomno prate igre i nastupe naših mladih košarkašica, dobilo je potvrdu i kod šire košarkaške javnosti nakon premijernog nastupa naših Lavica u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske (1. ŽLRS). Ekipa koja je u velikoj mjeri sastavljena od djevojčica iz našeg omladinskog pogona i koje po svojim godinama (prosjek godina 15,07) pripadaju kadetkinjama, u subotnjem meču u okviru prvog kola 1. ŽLRS protiv gošći iz Gradiške prikazale su igru kao da imaju nekoliko prvoligaških sezona u nogama, a zapravo bio je to prvi meč u seniorskoj konkurenciji za naš klub! Prvi meč i odmah prva pobjeda, i to ubjedljiva pobjeda sa isto tako ubjedljivom igrom tokom svih 40 minuta.

Početno minimalno vodstvo Kozare nije omelo naše Lavice u odlučnosti da prikažu sav svoj raskošan talenat i otklone i minimalne sumnje ako su kod nekoga postojale da ih čeka svijetla košarkaška budućnost. Dalekometni precizni šutevi Tamare Šarenac, dominantna igra Amile Smajić pod oba koša, standardno dobri nastupi i svih ostalih košarkašica i naravno još jedna maestralna partija kapitena, petnaestogodišnje Milice Đokić koja je sa 20 postignutih poena, 10 uhvaćenih lopti, 6 asistenicja i 4 pogođene trojke iz sedam pokušaja još jednom dokazala da je zaista jedna od najtalentovanijih i najperspektivnijih košarkašica u svom uzrastu ne samo u Bosni i Hercegovini nego i mnogo, mnogo šire.

Već početkom druge četvrtine naše djevojke su stigle do dvocifrene rezultatske prednosti koja je do kraja poluvremena, a isto tako sigurnom igrom tokom treće i četvrte četvrtine konstantno rasla za konačnih 26 poena razlike! 

Iskoristio je priliku trener Aleksandar Bližnjaković da pruži priliku svim košarkašicama, da upišu prve minute u seniorskoj konkurenciji, što će im u svakom slučaju biti od ogromnog značaja pred nastavak sezone.

U premijernoj utakmici na prvoligaškoj sceni i istorijskoj pobjedni za naš klub nastupile su: Milica Đokić 20, Amila Smajić 10, Jelena Lazarević 6, Adna Okić 2, Tamara Šarenac 9, Marjana Todorović 4, Sara Đokić 2, Katarina Mihajlović 6, Ana Đokić 2, Ksenia Vukić, Kristina Stupar i Marija Starčević.

LAVOVI – KOZARA 61:35 (13:11, 21:9, 12:9, 15:6)

NAŠIM LAVICAMA ČESTITAMO NA PRIKAZANOJ IGRI, ZALAGANJU, BORBENOSTI I OSTVARENOM REZULTATU. VI STE NAŠ PONOS!

Čestitke i za gostujuće košarkašice i stručni štab na fer i korektnoj igri.

U drugom kolu, narednog vikenda naše Lavice ponovo igraju na domaćem parketu. U Brčko dolazi ekipe Mladost iz Prijedora.

Velika zahvalnost ide na adresu prijatelja kluba koji pomažu Lavicama u prvoj prvoligaškoj sezoni.

Vlada Brčko distrikta BiH

Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH

Frizerski studio Maja 

MB Radić d.o.o.

Svi privredni subjekti i društveno odgovorne kompanije i organizacije koje žele biti dio naše porodice i na bilo koji način da pomognu našim mladim košarkašicama u sezoni punoj izazova mogu da nam se pridruže na našu veliku radost!