LAVICE UBJEDLJIVE PROTIV BUDUĆNOSTI ZA PLASMAN U ČETVRTFINALE KUPA

Ubjedljivom pobjedom protiv ekipe Budućnost BN iz Bijeljine naše Lavice ostvarile su plasman u četvrtfinale Kupa Republike Srpske za žene.

Utakmica osmine finala koja je odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom pokazale je da se naše djevojke nalaze u odličnoj formi i da u dobrom raspoloženju dočekuju nastavak takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske, a isto tako i u Kup takmičenju.

Uspjevale su gošće iz Bijeljine da pariraju samo tokom prvog poluvremena (35:29) da bi naše Lavice tokom treće i četvrte četvrtine prikazale timsku igru koja ih krasi od početka sezone i već sredinom trećeg perioda igre otklonile bilo kakvu sumnju oko pobjednika ovog meča. Ono što posebno raduje, jeste činjenica da je svih 12 košarkašica na koje je trener Bližnjaković računao dobilo minutažu u ovoj utakmici, iskoristivši priliku da se dodatno nametnu i dokažu pred predstojeće izazove koji očekuju ekipu Lavova u narednom periodu.

Treba izdvojiti još jednu fantastičnu utakmicu našeg kapitena Milice Đokić koja je na ovoj utakmici ostvarila tripl-dabl učinak sa 35 poena, 10 skokova i 11 asistencija, čemu je pridodala i 8 okradenih lopti i bila na pragu kvadripl-dabl učinka. Učinak kadetske reprezentativke Srbije u redovima Lavova koje se rijetko postiže pogotovo u ženskoj košarci, još više dobija na težini ako se zna činjecica da joj je tek 15 godina!

Milica Đokić

Jednu od najboljih utakmica u dresu Lavova do sada odigrala je, takođe, petnaestogodišnja Amila Smajić, reprezentativka Bosne i Hercegovine sa dabl-dabl učinkom na ovoj utakmici, 18 postignutih poena i 10 skokova!

LAVOVI – Budućnost 72:46 (18:12, 17:17, 18:7, 19:10)

Za Lavove su nastupile: Milica Đokić 35, Amila Smajić 18, Tamara Šarenac 6, Jelena Lazarević 2, Marjana Todorović 2, Adna Okić 4, Jelena Blagić  4, Marija Starčević 1, Ana Đokić , Katarina Mihajlović, Ksenia Vukić i Sara Đokić. Trener Aleksandar Bližnjaković.

Čestitaimo našim djevojkama i treneru na još jednoj izvrsnoj utakmici i više nego zasluženoj pobjedi!

U četvrtfinalu KUP-a Republike Srpske Lavice će na domaćem parketu dočekati u ovom  trenutku jednu od najboljih ekipa Bosne i Hercegovine i drugoplasiranu ekipu Premijer lige BiH Leotar 03 iz Trebinja.