POBJEDA PREDPIONIRA, PORAZI PIONIRA I KADETA U BRATUNCU

Proteklog vikenda odigrane su utakmice devetog redovnog kola Lige za mlađe kategorije Područnog košarkaškog odbora Bijeljina Košarkaškog saveza Republike Srpske. 

U okviru devetog kola prvenstva Republike Srpske na nivou PKO Bijeljina naši kadeti, pioniri i predpioniri gostovali su u Bratuncu gdje su igrali protiv odgovrajućih selekcija istoimenog kluba. Predpioniri su nakon pobjede protiv Vlasenice u osmom kolu, upisalu drugu vezanu pobjedu dok su kadeti i pioniri upisali druge vezane poraze.

Kao uvertiru prvenstvenim utakmicama u tri starosne kategorije, prijateljsku utakmicu odigrale su mini basket selekcije dva kluba u kojem je viđeno pregršt lijepih i zanimljivih poteza. Ono što je sigurno, jeste činjenica da ni Lavovi, a ni Bratunac ne moraju da brini za budućnost jer ovaj meč je pokazao da neki novi dječaci i neke nove djevojčice polako ali sigurno stasavaju, trenirajući pod budnim oko svojih trenera!

Nakon pobjede u prošlom kolu na domaćem partketu protiv ekipe 10. avgust iz Vlasenice, predpioniri su i u drugom uzastopnom duelu nakon dvomjesečne pauze upisali pobjedu. Ovoga puta savladana je ekipa Bratunca na gostujućem terenu. Iako oslabljeni neigranjem velikog broja standardnih igrača, borbenost i požrtvovanje najmlađih Lavova nisu izostali ni ovoga puta. Utakmica sa rezultatskom neizvjesnošću tokom čitavog njenog toka na kraju je ipak pripala našim Lavovima rezultatom 33:39 po četvrtinama 8:9, 9:8, 9:9, 7:13.

Čestitamo našim mladim Lavovima na još jednoj pobjedi i želimo im mnogo sreće i uspjeha u nastavku sezone!

Nakon pobjede u Bratuncu predpioniri imaju skor od dvije pobjede i jednog poraza, a u desetom kolu, tačnije u nedelju, 27. decembra, ponovo gostuju, ovaj put u Zvorniku kod ekipe Zvornik Basket II.

Pioniri i kadeti su i u ovom kolu zasluženo poraženi od protivnika koji su u ovom momentu kvalitetniji i što je mnogo bitnije, protivnika koji su pokazali više želje i motiva da se dokažu, nametnu i na kraju dođu do dva zaslužena boda.

Pioniri su na momente djelovali kao ravnopravna ekipa u ovom duelu ali nedovoljno protiv raspoloženih domaćina. Mnogo rada, odricanja i truda je pred ovim dječacima da bi naredne sezone pokazali svoj raskošni talenat jer samo je kapiten Subotić rođen 2006. godine, dok su svi ostali igrači 2007. i 2008. godište.

Na kraju zaslužena pobjeda pionira Bratunca rezultatom 55:37 po četvrtinama 10:6, 23:9, 18:12, 4:10.

U narednom kolu pioniri ponovo gostuju, ovaj put u Srebrenici protiv ekipe Guber.

Kadeti su odigrali još jedan loš meč, sa mnogo grešaka i izbugljenih lopti. Indisponiranost u napadu i ležernost u odbrani, kao rezultat nisu mogli ni da donesu ništa drugo osim ubjedljivog poraza. Bratunac – Lavovi 59:26  po četvrtinama 21:4, 23:5, 5:10, 10:7.

U desetom kolu kadetska selekcija biće slobodna.

Čestitke domaćinima na fer i korektnoj igri i čestitke na ostvarenim rezultatima.