MILICA DABOVIĆ JE NOVA KOŠARKAŠICA LAVOVA!

Milica Dabović od danas je i zvanično nova košarašica KK Lavovi Brčko. 

Potpisom ugovora do kraja tekuće sezone ozvaničena je saradnja KK Lavovi sa jednom od najboljih evropskih košarkašica!

Milica Dabović je bivši kapiten reprezentacije Srbije sa kojom je na Evropskom prvenstvu 2015. godine osvojila zlatnu medalju i godinu dana kasnije u Riju na Olimpijskim igrama bronzanu medalju.

Rođena 16. februara 1982. godine u Cetinju (Crna Gora), visoka je 175 cm i igra na poziciji plejmejkera, a za Lavove će nastupati do kraja tekuće sezone u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske, sa opcijom nastavka saradnje i naredne sezone.

Nakon sedam odigranih kola u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske Lavovi zauzimaju prvu poziciju sa 12 osvojenih bodova i utakmicom više u odnosu na najbližeg pratioca.

Informacije o promciji i debiju Milice Dabović za naš klub biće poznate uskoro.

DOBRO DOŠLA MILICE!  

BIOGRAFIJA

Prve košarkaške korake Milica Dabović napravila je u Herceg Novom, a Crvena Zvezda, Jekaterinburg, Spartak Moskva, Bešiktaš, Paleo Faliro, Partizan, Novi Zagreb, Lion, Al Rijad, samo su neki od klubova za koje je Milica nastupala u svojoj prebogatoj košarkaškoj karijeri.

Od trofeja na klupskom novou osvojila je: prvenstvo Srbije i Crne Gore 2004, prvenstvo Srbije 2011, 2012 i 2013. Kup Srbije i Crne Gore 2004, Kup Srbije 2011. i 2013. Regionalnu ligu 2012. i 2013. godine.

Reprezentativnu karijeru Milice Dabović obilježilo je prvo mjesto i zlatna medalja na Evropskom prvenstvu 2015. godine, koje je održano u Mađarskoj i Rumuniji. Finalni meč odigran je u Budimpešti, a reprezentacija Srbije savladala je Francusku rezultatom 76:68.

Milica Dabović sa peharom evropskom prvaka 2015. godine.

Pored toga, bronzana medalja sa Olimpijskih igara u Riju iz 2016. godine, takođe je, nešto što je Milicu Dabović svrstalo u red najboljih evropskih košarkašica.

Milica Dabović, bronzana medalja OI u Riju 2016. godine.

Na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Francuskoj kao kapiten predvodila je reprezentaciju Srbije do četvrtog mjesta i do četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu 2014. godine koje je održano u

Milica Dabović je ambasador fondacije “Tijana Jurić” a njena mlađa sestra Ana takođe nastupa za reprezentaciju Srbije.