LAVICE SU ŠAMPIONKE!

Takmičenje u basketu 3×3 na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu koje je juče održano na otvorenim terenima Studentskog centra u Splitu još jednom je potvrdilo da naš klub ima izuzetno talentovanu i perspektivnu generaciju djevojčica za koje ne postoje granice! 

Split je od počev od 17. avgusta domaćin Međunarodne završnice Sportskih igara mladih na kome učestvuju najkvalitetnije ekipe iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske u deset sportova, a koje su plasman ostvarile kroz kvalifikaciona takmičenja i Državne završnice u svojim zemljama.

Naša ženska U16 ekipa u basetu 3×3 kao neporažena ekipa na kvalifikacionom takmičenju u Brčkom i na Državnoj završnici u Sarajevu ostvarila je plasman drugu godinu zaredom na Međunarodnu završnicu. Prošle godine u Sarajevu Lavice su osvjile drugo mjesto, a ove godine u Splitu otišle su korak dalje! Ubjedljivom igrom i bez poraza osvojile su prvo mjesto i zlatnu medalju, pri tome još jednom potvrdivši da se radi o izuzetno talentovanim djevojčicama koje svakodnevnim radom i bez ljetne pauze taj svoj talenat pretvaraju u kvalitet koji je i ovaj put potvrđen i nagrađen na odgovarajući način!

Pobjedama u grupi protiv ekipa Tašine princeze iz Kraljeva rezultatom 8:6 i Pugerice iz Zagreba rezultatom 10:6 naše zlatne djevojke su ostvarile plasman u polufinale kao prvoplasirane u grupi, a tamo ih je čakala još jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine na završnici u Splitu, Joker Zvornik.

Sigurnom i dominantnom igrom Lavice su došle do ubjedljive pobjede od 15:8 koja im je dala dodatni elan pred finalni meč protiv izuzetno kvalitetne ekipe ŽKK Šibenik iz Šibenika.

Finalni meč, neizvjestan sa rezultatskim preokretima ali naše Lavice uspjevaju da slome otpor najuspješnije ekipe na Državnoj završnici u Hrvatskoj i na taj način dolaze do pobjede koja mi je donijela titulu najbolje ekipe u basketu 3×3 u okviru Sportskih igara mladih, koje ove godine slave 25 godina postojanja, a održavaju se u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Zlatnu medalju za našu ekipu osvojile su: Milica Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac, Sara Đokić i trener Aleksandar Bližnjaković. Zlatnim slovima ostaće upisana i činjenica da su ovogodišnje takmičenje u okviru Sportskih igara mladih (kvalifikaciono u Brčkom, Državno u Sarajvu i Međunarodno u Splitu) završile BEZ PORAZA!!! 

Milica Đokić, Tamara Šarenac, Amila Smajić i Sara Đokić

Čestitamo našim djevojkama i treneru na sjajnim rezultatima u Splitu, kao i tokom čitave sezone 2020-2021, u kojoj su podsjećamo osvojile titulu Prvaka Republike Srpske i ostvarile plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Najuspješnija sezona u istoriji kluba je za nama ali još uvijek nije završena. U septembru mjesecu na rasporedu su završni turniri Lige mladih Bosne i Hercegovine u organizaciji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na kojima će nastupiti naše kadetkinje i juniorke. Borbe za titulu prvaka Bosne i Hercegovne uskoro počinju!

Na kraju ostaje da se zahvalimo Direkciji Sportskih igara mladih koja iz godine u godinu ulaže nadljudske napore da svim djevojčicama i dječacima širom Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske priušti događaj koji će pamtiti čitavog života. Sportske igre mladih nije samo takmičenje u 10 sportova, Sportske igre mladih su druženje, zabava, nova prijateljstva bez granica i barijera po bilo kojoj osnovi. Sportske igre mladih su događaj kroz koji treba da prođe svako dijete na putu odrastanja i ostvarenja svojih snova. Jer, Igre su Zakon!!!

Sportske igre mladih su najveća sportska manifestacija za djecu u Evropi!

S nestrpljenjem iščekujemo 2022!