PIONIRI DRUGI NA TURNIRU U VITEZU

Muška pionirska selekcija našeg kluba osvojila je drugo mjesto na  7. košarkaškom turniru “Plandovo 2021” u Vitezu.

U organizaciji Škole košarke “Prvi koš” iz Viteza, u subotu, 28. avgusta 2021. održan je sedmi po redu košarkaški turnir za pionire pod nazivom “Plandovo 2021”.

Pobjedom u prvom polufinalnom susretu protiv domaće ekipe Prvi koš rezultatom 67:52 (17:14, 20:11, 9:11, 21:16), naši Lavovi su ostvarili plasman u finale u kome su snage odmjerili protiv ekipe Zrinjski iz Mostara, koja je u drugom polufinalnom meču bila bolja od ekipe Star iz Fojnice.

U finalnom meču viđena je odlična košarka dvije podjednako kvalitetne ekipe, a u samoj završnici više koncentracije i sreće imali su dječaci iz Mostara slavivši minimalnu pobjedu rezultatom 58:57 (12:6, 13:20, 13:17, 20:14). U utakmici za treće mjesto ekipa Star iz Fojnice savadala je domaću ekipu Prvi koš.

Prije početka utakmice za treće mjesto održana su takmičenja u šutiranju trica i šutiranju slobodnih bacanja. Najbolji u šutiranju slobodnih bacanja bio je naš Miloš Borić, dok je najbolji u šutiranju trica bio Drago Božić iz ekipe Zrinjski, dok je njegov saigrač Marko Lovrić sasvim zasluženo ponio epitet MVP turnira.

Mloš BORIĆ

Na turniru PLANDOVO 2021 u Vitezu za Lavove nastupili su: Nikola Lajić, Amar Gubaljević, Nikola Trivunović, Miloš Borić, Sergej Krajinović, Dušan Kokanović, Mišo Kaurinović, Gavrilo Jurošević, Ognjen Pudić, Nikola Đorđević, Nemanja Radovanović, Rastko Blažanović, Mihajlo Lukić, Andrej Avramović i Njegoš Trivunović. Trener Aleksandar Bližnjaković.

Bio je ovo odličan turnir u organizaciji Škole košarke Prvi koš iz Viteza. Veliku zahvalnost dugujemo domaćinima na pozivu i gostoprimstvu, a svim ekipama čestitamo na prikazanoj igri, fer i korektnoj borbi, kao i na postignutim rezultatima.