ŽKK RADIVOJ KORAĆ PRVI TEST ZA LAVICE PRED POČETAK NOVE SEZONE

U srijedu, 22. septembra naše Lavice će odigrati prvi kontrolni meče pred sezonu 2021-22. 

U sklopu priprema pred premijerni nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za žene, košarkašice Lavova će odigrati svoj prvi pripremni meč.

Rival našim Lavicama biće ekipa ŽKK “Radivoj Korać”, a meč je na programu u srijedu, 22. septembra od 15:30 u hali “Radivoj Korać” u Beogradu.

Sa sigurnošću možemo reći da je ovo i najteži protivnik od svih koji nas očekuju u pripremnom periodu. Ne treba trošiti puno riječi o samom protivniku, radi se o jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Srbiji. Plan je bio da prvu pripremnu utakmicu odigramo protiv slabijeg protivnika i protivnika po mjeri našoj mladoj ekipi, međutim poziv od Koraća se jednostavno ne odbija i biće ovo sjajna prilika za sve nas da vidimo koliko smo napredovali u prethodnom periodu i kroz pripremni ciklus,” istakao je trener Aleksandar Bližnjaković pred gostovanje u Beogradu.

Podsjećamo da je ŽKK “Radivoj Korać” trostruki uzastopni šampion Srbije (2014. 2015. i 2016.), pobjednik Kupa Milan Ciga Vasojević (2014.) i osvajač Međunarodne regionalne lige (2014.)

SREĆNO LAVICE!

Generalni pokrovitelj KK Lavovi

Vlada Brčko distrikta BiH

Srebrni sponzor KK Lavovi

Fitness centar Boomerang Brčko

Bronzani sponzor KK Lavovi

Etno restoran Marco Polo Brčko

Restoran Marco Polo Brčko

Prijatelji KK Lavovi

Deluxe-CC

Frizerski studio Maja Brčko

Kompanija Vitinka

Sava komerc doo Brčko