POBJEDA NA STARTU PREMIJER LIGE BIH

Premijerni nastup naših Lavica u društvu najboljih bh klubova, počeo je sjajno! Lavice su u okviru drugog kola u subotu u dvorani Tehničke škole u Brčkom izvojevale pobjedu protiv vicešampiona iz prethodne sezone, ekipe OKK „Feniks“ iz Banja Luke, rezultatom 54:43.

Odlično prvo poluvrijeme naših djevojaka, prije svega u odbrani, što je i rezultiralo ubjedljivom prednošću nakon 20 minuta igre od 21 poena. Bolja igra košarkašica Feniksa u drugom poluvremenu i veliki broj greška Lavica mogli su utakmicu dovesti u rezultatski egal, ali do toga nije došlo.

Na krilima fenomenalne publike naše Lavice jednostavno ovaj meč nisu mogle izgubiti, upisana je vrlo bitna i sasvim zaslužena pobjeda koja će našim djevojkama mnogo značiti i na psihološkom planu. Na kraju:

LAVOVI 54

FENIKS 43

(18:4, 16:9, 10:18, 10:12)

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Ajla Lević sa 20 postignutih poena, četiri skoka i dvije asistencije. Pored nje odličan utisak ostavile su i kapiten Milica Đokić sa 9 postignutih poena, 8 skokova, 7 asistencija i 6 ukradenih lopti kao i Jelena Lazarević sa 8 poena i čak 11 skokova!

Pored već pomenute Ajle Lević koja se na početku ove sezone pridružila Lavovima, kao sjajna pojačanja već sada su se pokazale i Mirela Halilović i Ines Babić, koje iako mlade, imaju ogromno iskustvo nastupanja u Premijer lige Bosne i Hercegovine što je od ogromnog značaja za mladu ekipu iz Brčkog.

Mi smo se za Premijer ligu ozbiljno pripremali proteklih mjeseci. Pridružile su nam se nove djevojke, koje su zaista već sada opravdale ukazano povjerenje, a nadamo se i mi njihova očekivanja. U protekla dva mjeseca odigrali smo nekoliko prijateljskih, kontrolnih, utakmica. Očigledan je napredak u igru sa svakom novom utakmicom  i namjeravamo da ove sezone ostavimo upečatljiv trag. Očekuje nas naporan naredni vikend, ali smo motivisani za dobar rezultat“, izjavio je trener Aleksandar Bližnjaković.

Na prvoj utakmici u Premijer lige BiH za KK Lavovi igrale su:

Milica Đokić 9, Ajla Lević 20, Jelena Lazarević 8, Ines Babić 7, Mirela Halilović 6, Ana Đokić 4, Valentina Došić, Sara Đokić, Ksenia Vukić, Adna Okić, Tamara Šarenac i Kristina Stupar.

U narednom, trećem kolu, naše košarkašice  gostuju u Zenici, gdje igraju protiv domaće ekipe „Čelik“, a prije toga ih očekuje zaostala utakmica prvog kola protiv ekipe RMU „Banovići“ u Banovićima. Ova utakmica na programu je u nedelju, 31. oktobra sa početkom u 18:00 časova.

Utakmica protiv Feniksa počela je minutom ćutanja za šest članova porodice Salihović koji su nastradal u velikom u Brčkom.

Nakon dva nekompletna kola tabela Premijer lige Bosne i Hercegovine za žene izgleda ovako: