ZLATNA LAVICA AMILA SMAJIĆ KARIJERU NASTAVLJA U ITALIJI

Naša ZLATNA LAVICA i dosadašnji član naše seniorske, juniorske i kadetske selekcije Amila Smajić košarkašku karijeru i školovanje nastavlja u Italiji.

Potpisom na višegodišnji stipendijski ugovor naša zlatna lavica Amila Smajić i zvanično je postala nova košarkašica ekipe Partenope Sant’ Antimo PSA iz Napulja član italijanske Serie B.

Amila je rođena 16. juna 2005. godine. Visoka je 192 cm i igra na poziciji centra. Član je omladinskih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

Protekle sezone Amila je osvojila titulu šampiona Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji , titulu kadetskog šampiona Bosne i Hercegovine i titulu vicešampiona Republike Srpske u kadetskoj konkurenciji.

Pored nastavka košarkaške karijere, stipendijskim ugovorom je definisan i nastavak školovanja u Italiji.

Amila je jedna od onih djevojčica koja je prve košarkaške korake napravila upravo u Lavovima, igrama u našem klubu zaslužila je poziv u reprezentaciju BiH, svi uspjesi kluba u seniorskoj konkurenciji kao i sa mlađim selekcijama svih proteklih sezona bili su nezamislivi bez naše Amile!

Amila će sutra odraditi posljednji trening sa Lavicama, ispratiti ih na dva vezana gostovanja u Premijer ligi BiH, a već od ponedeljka će se pridružiti novom klubu gdje je očekuju nastupi za juniorsku i seniorsku selekciju!

Našoj Amili želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku košarkaške karijere i školovanja! Vrata našeg kluba uvijek će joj biti otvorena, a u Lavovima zauvijek ima prijatelje!

SREĆNO DŽEJMIL!