PREMIJER LIGA BIH: NOVA POBJEDA LAVICA UZ TRIPL DABL MILICE ĐOKIĆ

Utakmicom 11. kola i ubjedljivom pobjedom protiv Jedinstva iz Tuzle naše Lavice su završile više nego uspješan nastup u prvoj polusezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Jedno od najboljih, a možda i najbolje izdanje naših Lavica ove sezone viđeno je na parketu Tehničke škole u Brčkom u posljednjoj utakmici prvog dijela takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

LAVOVI 88

JEDINSTVO 52

(30:8, 21:16, 15:16, 22:12)

Utakmica u kojoj su naše djevojke od samog starta meča nametnule ritam igre koji njima odgovara i već nakon prve četvrtine praktično riješile pitanje pobjednika. Dominirale su Lavice tokom svih 40 minuta uz odličnu igru u odbrani, a isto tako i napadu za više nego zasluženu i ubjedljivu pobjedu.

“Ovo je velika pobjeda, ali imali smo i dovoljno vremena da se spremimo. Osim toga, pojačali smo i treninge, radili smo i ujutru i uveče. Od početka smo igrali agresivnu odbranu. Plan je bio da  napravimo što veću rezultatsku razliku odmah u prvoj četvrtini i da je čuvamo do kraja, što su djevojke i ispoštovale. Dogovorili smo se da sa što manje napora dođu do pobjede, jer imamo tešku utakmicu i u nedjelju. Večeras su sve djevojke iz tima dobile šansu da zabilježe minute, skoro sve su se i upisale u listu strelaca, i jako sam ponosan na njih i to govori da imamo svijetlu budućnost”, istakao je po završetku meča trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnija u Lavovima bila je sjajna Mirela Halilović sa 20 postignutih poena. Fenomenalan učinak ostvarila je i naš kapiten Milica Đokić, koja se dan ranije vratila sa priprema sa juniorskom reprezentacijom Srbije, a koja je protiv Jedinstva ostvarila i svoj prvi premijerligaški triple – double učinak sa 11 postignutih poena, 11 asistencija i 11 skokova, te ukupan index korisnosti 29.

Milica ĐOKIĆ

Mirela HALILOVIĆ

Dvocifrene su bile i Ines Babić i Jelena Lazarević sa po 13 i Iva Karišik sa 10 postignutih poena.

Sve djevojke su zabilježile minute na parketu – Ajla Lević (6), Valentina Došić (4), Sara Đokić (4), Ksenia Vukić (3), Tamara Šarenac (2), Adna Okić (2) i Ana Đokić

Bila je ovo treća vezana pobjeda Lavica, a ukupno šesta ove prve premijerligaške sezone, uz četiri poraza. Lavice su do sada ukupno osvojile 16 bodova i nalaze se na petom mjestu tabele nakon prve polusezone.

Narednu utakmicu Lavice igraju u nedjelju 16. januara od 17:00 časova, ponovo na domaćem parketu u dvorani Tehničke škole, protiv ekipe ŽKK RMU Banovići.

Ines BABIĆ

Jelena LAZAREVIĆ

Iva KARIŠIK

Sara ĐOKIĆ

Tamara ŠARENAC

Ksenia VUKIĆ

Ajla LEVIĆ

Milica ĐOKIĆ

.