PREMIJER LIGA BIH: LAVICE DOČEKUJU JEDINSTVO IZ TUZLE

Posljednje kolo prvog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine našim Lavicama donosi utakmicu na domaćem terenu protiv ekipe Jedinstvo Dženex iz Tuzle. 

Prvu utakmicu u 2022. godini na domaćem parketu u Brčkom Lavice će odigrati u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a protivnik je ekipa Jedinstvo Dženex iz Tuzle.

Pobjeda na gostovanju u Konjicu protiv istoimene ekipe u okviru 10. kola rezultatom 81:53 u velikoj mjeri je popravila raspoloženje i atmosferu u ekipi, tako da Lavice i više nego spremne dočekuju utakmicu protiv Jedinstva sa željom da nastave pobjedničku seriju. Lavice sa skorom od 5-4 i ukupno 14 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 5. poziciju na prvenstvenoj tabeli.

Ekipa Jedinstva je u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarila učinak od dvije pobjede i sedam poraza i trenutno se nalaze na 9. mjestu sa 11 osvojenih bodova. U okviru 10. kola na domaćem terenu Jedinstvo je poraženo od Orlova rezultatom 63:95.

Jedine dvije pobjede do sada Tuzlanke su ostvarile na domaćem parketu i to: u okviru prvog kola protiv Konjica rezultatom 68:64 i u okviru osmog kola protiv Igmana rezultatom 87:55.

Utakmica 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Lavova i Jedinstva na rasporedu je u srijedu, 12. januara sa početkom u 19:00 časova u dvorani Tehničke škole u Brčkom. 

ULAZ SLOBODAN!

SREĆNO LAVICE!