PREMIJER LIGA BIH: LAVICE GODINU POČELE POBJEDOM U KONJICU

Prvu utakmicu u 2022. godini košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigrale su u ponedeljak, 3. januara u Konjicu protiv istoimene ekipe i ostvarile zasluženu i ubjedljivu pobjedu.

U okviru 10. kola Premijer lige BiH u košarci za žene, Lavice su gostovale kod ekipe ŽKK “Konjic”, savladavši je
rezultatom:

KONJIC 53

LAVOVI 81

(19:17, 12:15, 8:25, 14:24)

Izjednačena igra tokom prvog poluvremena u kojem se domaće košarkašice većim dijelom imale rezultatsku prednost, da bi naše Lavice pred sam odlazak na pauzu uspjele da naprave rezultatski preokret za minimalnu prednost nakon 20 minuta igre (31:32). Iako oslabljene neigranjem Ajle Lević, naše djevojke uspjevaju već na samom startu trećeg perioda igre da naprave osjetnu rezultatsku prednost koju su do kraja meča konstantno uvećavale prije svega odličnom igrom u odbrani i dobrom selekcijom šuta u napadu za konačnih 28 poena razlike.

“U prvom poluvremenu igra je bila prilično izjednačena, da bi prava borba nastala u drugom dijelu meča. Iako su naše djevojke bile oslabljene neigranjem Ajle Lević, uspjele su da slome otpor domaćih košarkašica i dođu do ubjedljive i u ovom trenutku važne pobjede za nas”, rekao je trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije u Lavovima bile su Ines Babić sa 19 i Mirela Halilović sa 17 postignutih poena. Dvocifrene su bile i Valentina Došić i Jelena Lazarević sa po 10 postignutih poena.

KK Lavovi:

Milica Đokić 9p 5sk 2as, Ines Banić 19p 2sk 2uk, Mirela Halilović 17p 9sk 6uk, Valentina Došić 10p 4sk, Jelena Lazarević 10p 5sk, Sara Đokić 6p 4as 3sk, Iva Karišik, 6p 5sk, Tamara Šarenac 2, Adna Okić 2, Ana Đokić, Ksenia Vukć i Kristina Stupar.

Čestitke našim Lavicama na ostvarenoj pobjedi! 

S T A T I S T I K A

Snimak utakmice možete pogledati OVDE

Nakon pobjede u Konjicu Lavice su došle do pozicije broj 5 na prvenstvenoj tabeli sa skorom 5-4 i ukupno 14 osvojenih bodova.

U posljednjem kolu prvog dijela takmičenja, naše djevojke na domaćem parketu u Brčkom dočekuju ekipu Jedinstva iz Tuzle. Ova utakmica biće odigrana u srijedu, 12. januara u dvorani Tehničke škole sa početkom u 19:00 časova.