PREMIJER LIGA BIH: LAVICE GOSTUJU U KONJICU

Prva utakmica u 2022. godini donosi nam gostovanje naših Lavica u Konjicu protiv istoimene ekipe u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice.

Kratka pauza zbog novogodišnjih praznika je završena, Lavice već u ponedeljak, 3. januara gostuju u Konjicu, gdje ih očekuje izuzetno važna utakmica u okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Konjic”.

Pobjeda protiv Leotara u zaostaloj utakmici 8. kola na domaćem terenu u Brčkom popravila je raspoloženje i naše djevojke u dobroj atmosferi putuju u Konjic da pokušaju ostvariti novu pobjedu u Premijer ligi BiH. U dosadašnjem dijelu prvenstva Lavice imaju skor od 4-4 i sa ukupno 12 osvojenih bodova zauzimaju šesto mjesto na prvenstvenoj tabeli sa nešto lošijom koš razlikom od petoplasiranog Leotara.

Protivnik je ekipa ŽKK “Konjic” koja u dosadašnjem dijelu prvenstva u devet odigranih utakmica ostvarila jednu pobjedu i upisala osam poraza i sa ukupno 10 osvojenih bodova trenutno zauzimaju predposljednju, desetu poziciju na tabeli. Košarkašice Konjica su u okviru 9. kola poražene u Banja Luci od ekipe Mladog Krajišnika rezultatom 81:61, a jedinu pobjedu do sada upisale su u okviru 4. kola na domaćem terenu protiv ekipe Igmana rezultatom 98:48.

Utakmica desetog kola Premijer lige BiH za košarkašice između Konjica i Lavova na rasporedu je u ponedeljak, 3. januara sa početkom u 17:00 časova u SD “Konjic” u Konjicu.

Sudije ove utakmice biće: Mario Karačić (Široki Brijeg), Ilija Mišura (Prozor-Rama), Kristijan Anić (Livno). Delegat meča Boro Sesar (Mostar).

SREĆNO LAVICE!