PREMIJER LIGA BIH: POBJEDA LAVICA PROTIV LEOTARA IZ TREBINJA

U srijedu 29. decembra, u dvorani Tehničke škole u Brčkom, pred velikim brojem navijača, naše Lavice odigrale su zaostalu utakmicu osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv odlične ekipe “Leotara 03” iz Trebinja i izvojevale tešku, ali ipak pobjedu.

LAVOVI 59

LEOTAR 57

(15:23, 23:10, 6:14, 15:10)

Lavice nije služio šut tokom većeg dijela meča, što su gošće koristile i vodile skoro čitavu utakmicu. Odbrana Lavica bila je agresivinija od napada i sprečavala Trebinjke da naprave veću rezultatsku razliku. Ipak, trojka Ines Babić na samom kraju meča donijela je dugo očekivani rezultatski preokret i dovela do sjajne pobjede, na zadovoljstvo svih, a posebno publike koja je svaki poen Lavica gromoglasno ispratila.

“Jedna vrlo teška utakmica, kao što smo i očekivali. Ekipa Leotara nije bila kompletna, imala je zdravstvenih problema sa dvije igračice, možda je to uticalo na moju ekipu da se malo večeras opusti, ali u svakom slučaju ekipa nije bila prepoznatljiva, posebno poslije utakmice u Banjaluci gdje smo pokazali da smo fajteri, da kao i svi mladi želimo da se dokazujemo, da se borimo. Večeras toga nije bilo, za svaki poen smo se patili, i na kraju smo pobjedili uz neku dozu sreće. 15-16 otvorenih šuteva nismo mogli da pogodimo, šut nas nije služio nikako, ali, bodovi ostaju u Brčkom, pobjeda se piše i mi idemo dalje”, izjavio je nakon utakmice trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije u našoj ekipi bile su Ajla Lević i Mirela Halilović, sa po 18 postignutih poena. Halilović je uz to ostvarila i 7 skokova i 4 asistencije, dok je Lević na odličan košgeterski učinak dodala i 8 skokova.

Igrale su još: Milica Đokić 6p 6sk 8as, Iva Karišik 8p 5sk, Jelena Lazarević 4p 11sk, Ines Babić 3p, Valentina Došić 2p, Tamara Šarenac, Sara Đokić, Adna Okić, Ana Đokić i Ksenia Vukić.

“Večeras smo bili svjedoci jedne lavovske borbe i lavovske pobjede, minimalnim rezultatom, ali zaslužene pobjede naših djevojaka, koja nam izuzetno znači u nastavku borbe u Premijer ligi i nastavku ostvarenja primarnog cilja, a to je opstanak ove sezone u društvu najboljih u BiH. Ova godina je do sada najuspješnija, od osnivanja kluba i završavamo je pobjedom, ali odmora nema, već 3. januara nastavljamo sa takmičenjem, idemo u Konjic i nadamo se pobjedi i tamo”, rekao je Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

U 10. kolu Premijer lige BiH Lavice gostuju ekipi ŽKK “Konjic” iz Konjica. Utakmica se igra u ponedjeljak 3. januara 2022. godine sa početkom u 17:00 časova.