KOŠARKA ZA PRIJATELJSTVO: USPJEŠNO REALIZOVAN 6. PO REDU TURNIR ZA MLAĐE KATEGORIJE

Košarkaški turnir za mlađe kategorije pod nazivom KOŠARKA ZA PRIJATELJSTVO uspješno je realizovan po 6. put.

Tradicionalni košarkaški turnir za mlađe kategorije “KOŠARKA ZA PRIJATELJSTVO” u organizaciji KK Lavovi, u četvrtak, 30. decembra 2021. godine okupio je četiri muške pionirske selekcije (2007). Pored pionira našeg kluba ove godine su nastupili i KK Radnik iz Bijeljine, Škola košarke Never Stop iz Donjeg Vakufa i KK Silver Kings iz Srebrenika.

Takmičarski program ovogodišnjeg turnira počeo je prvim polufinalnim duelom u kojem su naši pioniri bili bolji od vršnjaka iz KK Radnik rezultatom 70:48 po četvrtinama (28:5, 16:10, 18:9, 8:24). Drugi polufinalni meč donio nam je duel gostiju iz Srebrenika i Donjeg Vakufa. U odličnoj utakmici uspješniji su bili mladi košarkaši iz Škole košarke Never Stop iz Donjeg Vakufa slavivši rezultatom 91:57 (20:20, 27:15, 28:17, 16:5).

Nakon ručka u Etno restoranu Marco Polo Brčko učesnici su nastavili sa nadmetanjima u dvorani Tehničke škole. Prije završnih borbi za plasman uslijedilo je nadmetanje u šutiranju slobodnih bacanja i šutiranju trica.

Najuspješniji u šutiranju slobodnih bacanja bio je Ognjen Ilić iz KK Radnik Bijeljina, dok je najuspješniji u šutiranju trica bio Ilhan Mujčinović iz KK Silver Kings Srebrenik.

Ognjen Ilić

Ilhan Mujčinović

U utakmici za treće mjesto pioniri iz Srebrenika bili su uspješniji od vršnjaka iz Bijeljine i sasvim zasluženo slavili pobjedu rezultatom 97:43 (30:10, 22:10, 20:15, 25:8).

KK “Silver Kings” Srebrenik

Finalni meč potpuno zasluženo pripao je pionirima Škole košarke Never Stop koji su savladali naše oslabljene Lavove. Činjenica da je naša ekipa bila oslabljenja neigranjem kapitena Lajića i još nekoliko igrača ne umanjuje više nego zasluženu pobjedu ekipe koja je prethodne sezone osvojila treće mjesto u Prvenstvu Bosne i Hercegovine!

Na kraju 87:53 (24:15, 18:11, 22:14, 22:13).

 

 

 

ŠK “Never Stop” Donji Vakuf

KK “Lavovi” Brčko

KONAČAN PLASMAN:

  1. ŠK “NEVER STOP” DONJI VAKUF
  2. KK “LAVOVI” BRČKO
  3. KK “SILVER KINGS” SREBRENIK
  4. KK “RADNIK” BIJELJINA

Diplome, medalje i pehare u trajno vlasništo svim ekipama uručio predsjenik kluba Boško Vukadinović, koji se gostima zahvalio na prihvatanju poziva, fer i korektnoj igri i ono što je najvažnije prijateljskoj atmosferi i druženju. Pobjednik turnira za 2021. godinu ŠK “Never Stop” Donji Vakuf osvjila je i veliku PRELAZNI PEHAR turnira KOŠARKA ZA PRIJATELJSTVO koji će njihove vitrine krasiti do početka 7. izdanja turnira 2022. godine.

Za najboljeg strelca turnira proglašen je Nikola Trivunović iz KK Lavovi Brčko, dok je epitet najkorisnijeg igrača (MVP) turnira ponio Hamza Šutković iz pobjedničke ekipe Never Stop.

Nikola Trivunović

Hamza Šutković

VIDIMO SE 2022!