PREMIJER LIGA BIH: UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA NAD FENIKSOM

Košarkašice Lavova sinoć su u Banja Luci zabilježile sedmu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ove sezone.

Lavice su bile bolje od ekipe OKK „Feniks“ Banja Luka za čak 33 koša razlike. U dvorani Obilićevo utakmica je završena rezultatom

FENIKS 55

LAVOVI 88

(12:30, 11:18, 17:21, 15:19)

Lavice su krenule silovito. Bile su agresivne i u napadu i u odbrani, te su potpuno razbile koncept i igru košarkašica Feniksa, pa je utakmica bila odlučena praktično nakon prve četvrtine.

„Djevojke su od početka do kraja odigrale ono što smo se dogovarali proteklih pet dana, tako da nemam nijednu zamjerku na večerašnju igru. Ekipa je sastavljena od mladih košarkašica željnih rada i dokazivanja, koje svoj maksimum daju i na treninzima, ne samo na utakmicama, tako da smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima, ali borimo se za što bolju poziciju i dalje“, rekao je nakon utakmice Aleksandar Bližnjaković, trener ekipe „Lavovi“.

Kapiten Milica Đokić ponovo je imala sjajan nastup, te joj je malo nedostajalo za novi tripl – dabl. Zabilježila je 21 poen, devet asistencija i sedam skokova. Dvocifrene su bile i Jelena Lazarević sa 19 koševa, Mirela Halilović upisala je 14, Ines Babić 13, a Iva Karišik 12 poena. Trener Bližnjaković je svim djevojkama sa klupe i na ovoj utakmici dao priliku da upišu minute na parketu.

KK Lavovi:

Milica Đokić 21p 9as 7sk, Jelena Lazarević 19p 7sk 2as, Mirela Halilović 14p 7sk 1as, Ines Babić 13p 2as, Iva Karišik 12p 7as 7sk, Ksenia Vukić 4p 3sk, Sara Đokić 2, Ana Đokić 2, Valentina Došić 1p 4sk 2as, Adna Okić, Tamara Šarenac i Katarina Pudić.

S T A T I S T I K A

Lavice se trenutno nalaze na četvrtom mjestu na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine u košarci za žene sa 19 osvojenih bodova i skorom od 7 pobjeda i 5 poraza.

Narednog vikenda, tačnije u subotu 29. januara u okviru 14. kola naše Lavice dočekuju ekipu KŽK „Čelik“ iz Zenice. Utakmica će biti odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 17:00 časova.