STOTKA LAVICA I TRIPL DABL MILICE ĐOKIĆ PROTIV ČELIKA IZ ZENICE

Nakon ubjedljive pobjede prošlog vikenda protiv ekipe „Feniksa“ u Banja Luci, košarkašice Lavova nastavile su u istom maniru, te su u 14. kolu ostvarile do sada najubjedljiviju pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i jednu od najubjedljivijih seniorskih pobjeda za naš klub.

Savladana je ekipe Čelika iz Zenice sa ubjedljivih 46 poena razlike!

LAVOVI 100

ČELIK 54

(28:12, 20:16, 27:15, 25:11)

Agresivna odbrana i odličan napad Lavica košarkašice „Čelika“ nisu očekivale, što se ubrzo nakon početka utakmice i osjetilo. Početna prednost od 0:3 gošći nije omela naše djevojke u namjeri da što je prije moguće otklone svaku sumnju u pobjednika ovog izuzetno bitnog meča za obe ekipe. Već nakon prvog perioda igre (28:12) moglo se naslutiti u kom pravcu će ići ovaj meč.

Serija od 8:0 na otvaranju druge četvrtine, kao i još jedna serija od 9:0 omogućila je Lavicama najveću rezultatsku prednost do tog momenta (45:17). Gošće uspjevaju do poluvremena da naprave svoju seriju od 8:0 i rezultatski zaostatak smanje na minus 20 (48:28).

Treće i četvrta četvrtina protekla je u mnogo boljoj igri naših Lavica koje su rezultatsku prednost konstantno uvećavale. Ulazak u igru i košarkašica koje imaju manju minutažu nije ih omeo u namjeri da se ravanširaju za poraz u Zenici u prvom dijelu prvenstva. Svih 12 košarkašica na koje je trener Bližnjaković računao na ovom meču dobile su zapaženu minutažu i na pravi način je iskoristile da se dodatno nametnu. Na kraju ubjeljivih i više nego zasluženih 46 pona razlike za Lavice!

„Napravili smo dogovor da manjak iskustva koji imamo kao jedna od najmlađih ekipa u ligi nadomjestimo odbranom. Potencirali smo dobra, jaka, preuzimanja, sa što manje faulova, i to je rezultiralo ovom fantastičnom pobjedom. Mi smo jedan tim, jedna porodica. Ne postoji prva ili druga petorka, 12., 13. ili 15. igrač, sve djevojke treniraju zajedno svako veče, daju svoj maksimum, jedna je u jednom trenutku spremnija i koncentrisanija od druge, neke imaju više iskustva, neke manje, ali na utakmicama svaka daje najbolje od sebe što može u tom trenutku. Kada god imamo priliku, dajemo šansu svim djevojkama da daju doprinos utakmici“, izjavio je Aleksandar Bližnjaković, trener KK „Lavovi“ Brčko.

Bila je ovo ukupno 8. pobjeda naših košarašica ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, koja im je omogućila da i nakon 14. kola ostanu na 4. poziciji prvenstvene tabele sa ukupno 21 osvojenim bodom.

Ines BABIĆ

Najefikasnija kod Lavova bila je Ines Babić koja je postigla 22 poena, dok je još jednu fantastičnu utakmicu odigrala naš kapiten Milica Đokić, ostvarivši drugi ovosezonski tripl-dabl, a malo je nedostajlo i za kvadripl-dabl sa 18 poena, 11 skokova i 10 asistencija i 7 ukradenih lopti za 34 indeksna poena. 

Milica ĐOKIĆ

„Ovo je bila teška utakmica, jer smo sa ekipom Čelika praktično dijelile 4., odnosno 5. mjesto. Sada imamo šanse za play-off. I ovaj put ovo je bila jedna timska pobjeda, sve igračice su dale svoj maksimum i zato je rezultat ovakav kakav jeste. Zahvaljujem se publici koja je večeras bila šesti igrač na terenu i nadam se da ćemo nastaviti sa nizom pobjeda“, izjavila je poslije utakmice kapiten Milica Đokić.

KK Lavovi:

Milica Đokić 18p 11sk 10as 7uk, Ines Babić 22p 4sk 2as 2uk, Ajla Lević 16p 6sk 2as 2uk, Iva Karišik 14p 5sk 4as 3uk, Mirela Halilović 14p 4sk, 5as, Valentina Došić 9p 4sk, Jelena Lazarević 6p 3sk, Ksenia Vukić 1, Sara Đokić 5sk 2as, Tamara Šarenac, Adna Okić i Ana Đokić. 

ČESTITKE NAŠIM LAVICAMA NA ODLIČNOJ IGRI I ZASLUŽENOJ POBJEDI! 

S RAZLOGOM PONOSNI!

Za Lavice sada slijedi kraća pauza zbog reprezentativnih obaveza, a nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine planiran je za 19. februar gostovanjem u Banja Luci kod ekipe Mladi Krajišnik.

Prije toga, 12. i 13. februara u Banja Luci će biće odigran Finalni turnir KUP-a Republike Srpske, a protivnik u polufinalu je ekipe Leotar 03 iz Trebinja.