ODLIČAN NASTUP KADETKINJA NA POLUFINALNOM TURNIRU PRVENSTVA REPUBLIKE SRPSKE U BANJA LUCI

Ženska kadetska selekcija Košarkaškog kluba Lavovi Brčko u vikendu za nama izborila je plasman na Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske, zahvaljujući odličnom nastupu na polufinalnom turniru koji je održan sportskoj dvorani „Obilićevo“ u Banja Luci.

Dvije ubjedljive pobjede nad ekipom OKK „Igman“ iz Istočnog Sarajeva i ekipom ŽKK „Orlovi“ Banja Luka, pokazatelj su dobre forme i odlične atmosfere u našoj ekipe, što je zasigurno od velikog značaja pred završne borbe za titulu prvaka Republike Srpske za sezonu 2021-2022.

Mlade Lavice su prvu utakmicu na polufinalnom turniru odigrale protiv ekipe Igmana i dosta lakše nego što se očekivalo slavile pobjedu. Utakmica u kojoj je trener Bližnjakovć priliku pružio i djevojčicama koje po godinama pripadaju pionirkama i predpionirkama, bila je samo zagrijavanje za ono što je uslijedilo u susretu sa ekipom Orlova, domaćinom polufinalnog turnira u Banja Luci.

LAVOVI 90

IGMAN 48

(26:6, 23:8, 22:20, 19:14)

Najefikasnija na ovoj utakmici u našoj ekipi bila je Tamara Šarenac sa 24 postignuta poena, odlično su je u košgeterskom smislu pratile Ksenia Vukić sa 22 i kapiten Milica Đokić sa 18 postignutih poena.

Drugu utakmicu u Banja Luci, naše kadetkinje odigrale su nedugo nakon završetka prve utakmice. Očekivalo se da će umor uticati na Lavice, međutim furioznim startom i početnom serijom od 15:0 Lavice dolaze do ubjedljive rezultatske prednosti već nakon 3 minuta igre i prednosti koju domaće košarkašice nisu uspjele ugroziti do samog kraja meča. Predvođene sjajnom Milicom Đokić koja je ovaj meč završila sa 34 postignuta poena, Lavice su briljirale tokom većeg dijela meča. Mali pad u igri desio se sredinom treće četvrtine kada košarkašice Orlova dolaze do jednocifrenog zaostatka (42:51) ali nakon minute odmora koju je zatražio trener Bližnjaković stvari su se vrlo brzo vratile na svoj mjesto i Lavice i ovaj meč mirno privode  kraju.

ORLOVI 65

LAVOVI 77

(13:33, 17:14, 24:23, 11:7)

„Djevojke su i u drugoj utakmici imale konstantno odličnu igru. Serijom od 15:0 na samom startu meča stekle su ogromnu prednost, koju domaće košarkašice nisu uspjele ugroziti do kraja meča. Veliki broj trojki, sjajan procenat sa linije penala i raznovrsnost u napadu naših djevojaka doprinijeli su plasmanu na Finalni turnir, i želim da im čestitam na prikazanoj igri u Banja Luci. Čestitam i ostalim ekipama sa kojima se ubrzo vidimo u finalu“, rekao je po završetku utakmice trener Aleksandar Bližnjaković.

Trener Bližnjaković na polufinalnom turniru u Banja Luci računao je na ukupno 14 košarkašica, a sve su dale svoj doprnos ovom sjajnom rezultatu i uspjehu: Milica Đokić, Tamara Šarenac, Valentina Došić, Sara Đokić, Ksenia Vukić, Katarina Pudić, Ana Bjeljac, Milica Gavrić, Jelena Đurić, Ajna Denić, Andrea Miranović, Aleksandra Svitlica, Lorena Rikić i Slađana Đokić.

Čestitke našim djevojkama i trenerima na sjajnim igrama i ostvarenim rezultatima na polufinalnom turniru Prvenstva Republike Srpske u Banja Luci! 

Pored Lavica učešće na Finalnom turniru osigurala je i ekipa Orlova, a već od ranije to su učinile još dvije banjalučke ekipe, Mladi Krajišnik i Feniks.

Finalni turnir na raspored je 7. i 8. maja, a grad domaćin biće poznatu u srijedu, 4. maja.

Za razliku od polufinlnog turnira koji se igrao po jednostruom bod sistemu (svako sa svakim), Finalni turnir prvenstva Republike Srpske igra se po kup sistemu, odnosnu dvije polufinalne utakmice, utakmica za treće mjesto i veliko finale.

Parovi polufinala na Finalnom turniru su Lavovi – Feniks i Mladi Krajišnik – Orlovi. Pobjedničke ekipe iz ova dva meča nastupiće u velikom finalu i boriće se za titulu pravaka Republike Srpske za sezonu 2021-2022, dok će poražene ekipe igrati utakmicu za treće mjesto.