KADETKINJE ŠAMPIONKE REPUBLIKE SRPSKE

Pobjedama u polufinalnom meču protiv ekipe “Feniksa” i finalnom meču završnog turnira Prvenstva Republike Srpske protiv ekipe “Orlova” u Banja Luci, košarkašice KK Lavovi osvojile su titulu šampiona Republike Srpske u kadetskoj konkurenciji za sezonu 2021/2022.

Polufinale:

LAVOVI 96

FENIKS 55

(26:16, 32:3, 22:14, 16:22)

S T A T I S T I K A

Finale:

ORLOVI 57

LAVOVI 64

(12:19, 20:14, 15:10, 10:21)

S T A T I S T I K A

Fantastičnim igrama na polufinalnom i Finalnom turniru Prvenstva Republike Srpske, naše kadetkinje su pokazale da ove sezone nemaju premca i više zasluženo su se popele na najviši stepenik pobjedničkog postolja za sezonu 2021-2022. Osvajanje titule šampiona Republike Srpske ove sezone predstavlja kontinuitet postizanja vrhunskih sportskih rezultata započetih prethodne sezone.

“Nakon prošlonedjeljne dvije pobjede na polufinalnom turniru, protiv “Igmana” i “Orlova”, takođe u Banja Luci, i plasmana u Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske za kadetkinje, ponovo smo ovog vikenda pred banjalučkom publikom savladali dvije domaće ekipe – “Feniks” i “Orlovi”. Preponosni smo na naše mlade košarkašice, na njihovu igru, borbu i zalaganje i zahvalni što imamo ovako sjajnu ekipu, koja je okosnica i našeg kluba, ali i budućih reprezentativnih selekcija BiH”, kaže predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Kapiten Lavica Milica Đokić proglašena je za najboljeg strelca i najkorisnijeg igrača (MVP) Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske za kadetkinje sa ukupno 51 postignutim poenom u dvije utakmice.

Milica Đokić

“Sjajan je osjećaj dobiti ovakva priznanja, bilo je jako uzbudljivo u Banja Luci. Ponosna sam na nas što smo bile uporne, složne i vjerovale da smo šampionke i prije nego smo uzele pehar u ruke. Zahvaljujem se treneru i stručnom štabu, kao i organizatorima turnira, te čestitam ostalim ekipama na plasmanu”, kaže kapiten Milica Đokić.

Kadetsku šampionsku selekciju Republike Srpske za sezonu 2021-2022 čine, pored kapitena Milice Đokić, još čine Tamara Šarenac, Valentina Došić, Sara Đokić, Ksenia Vukić, Ana Bjeljac, Milica Gavrić, Ajna Denić, Jelena Đurić, Aleksandra Svitlica, Katarina Pudić, Lorena Rikić.

Čestitke našim Lavicama na osvojenoj tituli šampiona Republike Srspke. S razlogom smo ponosni na ovu sjajnu generaciju mladih košarkašica!

“Ovo je još jedna kruna sezone za naše košarkašice i klub u cjelini. Ove sjajne i borbene djevojčice su dokazale da su neprikosnovene na košarkaškom parketu u svojoj kategoriji. Sve utakmice u finalnoj seriji odigrale su uz veliku rezultatsku prednost i dokazale da se upornost i posvećenost isplate. Čestitam finalistima i zahvaljujem se organizatorima na gostoprimstvu, a mi idemo dalje u pohode na medalje i pehare”, izjavio je trener Aleksandar Bližnjaković.

Konačan plasman Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske za kadetkinje:

  1. KK “Lavovi” Brčko
  2. ŽKK “Orlovi” Banja Luka
  3. OKK “Feniks” Banja Luka
  4. ŽKK “Mladi Krajišnik” Banja Luka.

Košarkaški savez Republike Srpske

Pobjedom u finalu Prvenstva Repulike Srpske za kadetkinje, naše mlade košarkašice plasirale su se na polufinalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Već narednog vikenda slijede novi izazovi za naš klub. Na rasporedu je polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske u konkurenciji juniorki.