MLAĐE KATEGORIJE: JUNIORKE SIGURNE PROTIV ORLOVA

Ženska juniorska selekcija KK Lavovi pobjedom protiv ekipe Orlova u okviru polufinalnog turnira Prvenstva Republike Srpske za juniorke ovjerila plasman na Finalni turnir za prvaka, i to sa prve pozicije. 

Nakon odustajanja ekipe Leotara iz Trebinja od daljeg takmičenja, danas je u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrana jedina utakmica polufinalnog turnira Prvenstva Republike Srpske za juniorke u kojoj su naše Lavice snage odmjerile protiv odgovarajuće selekcije ŽKK “Orlovi” iz Banja Luke.

I pored činjenice da su obje ekipe već ranije osigurale nastup na Finalnom turniru za prvaka Republike Srpske, utakmica je imala rezultatski značaj, jer je pobjednik ovog susreta za rivala u polufinalu Finalnog turnira za protivnika dobijao drugoplasiranu ekipu iz regije PKS Banja Luka / PKS Doboj, dok je poražena ekipa za rivala u drugom polufinalu dobijala prvoplasiranu ekipu iz regije PKS Banja Luka / PKS Doboj.

Sam početak utakmice pripao je našim Lavicama, međutim nakon toga uslijedio je pad u igri što gošće koriste i do kraja prvog perioda igre prave rezultatski preokret i na pauzu odlaze sa pet poena prednosti (15:20). Druga četvrtina u potpunosti je pripala našim košarkašicama, koje su prije svega zahvaljujući šuterski raspoloženoj Tamari Šarenac (19 postignutih poena), koja je u ovom periodu igre postigla 4 vezane trojke, uspjele doći do rezultatskog preokreta i na poluvrijeme odlaze sa 5 poena prednosti (36:31).

Drugo poluvrijeme je proteklo u apsolutno boljoj igri naših Lavica. Predvođene kapitenom Milicom Đokić sa 20 postignutih poena i u drugom poluvremenu razigranom Jelenom Lazarević (12 poena), Lavice sigurno utakmicu privode kraju bez rezultatske neizvjesnosti.

Na kraju, više nego zaslužena pobjeda:

LAVOVI 59

ORLOVI 46

(15:20, 21:11, 12:10, 11:5)

KK Lavovi:

Milica Đokić, Tamara Šarenac, Jelena Lazarević, Sara Đokić, Valentina Došić, Ksenia Vukić, Adna Okić, Ana Đokić Katarina Pudić, Ana Bjeljac i Jelena Đurić. Trener: Aleksandar Bližnjaković, pomoćni trener: Sanjin Vidović.

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri, ostvarenoj pobjedi i plasmanu na Finalni turnir. Velika zahvalnost pripada i našoj vjernoj publici koja je i ovaj put bila naš šesti igrač.

Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske za juniorke biće održan narednog vikenda, a domaćin i organizator biće poznat u utorak, 17. maja, nakon završetka konkursa raspisanog od strane Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Parovi polufinala Finalnog turnira su:

Mladi Krajišnik – Orlovi

LAVOVI – Feniks

Poražene ekipe iz polufinalnih duela igraće utakmicu za treće mjesto, dok će se pobjedničke ekipe sastati u velikom finalu i borbi za titulu prvaka Republike Srpske za sezonu 2021-2022.