NATAŠA SAVIĆ NOVA KOŠARKAŠICA LAVOVA

Bivša reprezentativka Bosne i Hercegovine Nataša Savić nova je košarkašica Košarkaškog kluba Lavovi.

Nataša Savić

Prvo pojačanje Košarkaškog kluba Lavovi za novu sezonu je jedna od najboljih košarkašica na poziciji organizatora igre u Bosni i Hercegovini i bivša reprezentativka Bosne i Hercegovine Nataša Savić.

Nataša Savić (djevojačko Kajtaz), rođena je 23. marta 1992. godine u Zenici i visoka je 170 cm. U Lavove dolazi kao slobodan igrač i predstavljaće veliko pojačanje za predstojeću sezonu u kome naš klub nastupa na četiri fronta (WABA liga, Premijer liga BiH, Kup Bosne i Hercegovine i Kup Republike Srpske).

Prve košarkaške korake napravila je 2004. godine u Bijeljini, a nakon toga nastupala je za veliki broj klubova u Bosni i Hercegovini. Sa ekipom Slobode tri sezone je nastupala i u WABA ligi.

“Srećna sam što sam od danas i zvanično član KK Lavovi. Ovo je za mene jedan novi izazov u karijeri i nestrpljenjem očekujem početak nove sezone. Trenera Bližnjakovića poznajem već dugo vremena, takođe, upoznata sam i sa njegovim sistemom i načinom rada tako da mislim da neće biti problema sa adaptacijom i uklapanjem u ekipu. Pratila sam Lavice prethodne sezone kada su ostvarile sjajne rezultate i sigurna sam da će naredna sezona biti još uspješnija”, izjavila je Nataša Savić prilikom današnjeg ozvaničenja saradnje.

Nataša Savić

Predsjednik kluba Boško Vukadinović ovim povodom je istakao: “Nataša Savić je bila naša želja i ranije, međutim sticajem određenih okolnosti nije došlo do saradnje. Sada smo tu, zajedno, sa istim ciljem da Lavovi naredne sezone budu još bolji i konkurentniji u svim takmičenjima. Nataša je jedan od najboljih organizatora igre u Bosni i Hercegovini, sa iskustvom igranja i u WABA ligi, i kao takva bez dileme donijeće mnogo kvaliteta našoj ekipi”.

DOBRO DOŠLA NATAŠA!