POBJEDA LAVICA U PRVOM PRIPREMNOM MEČU

Košarkašice Lavova odigrale su u subotu prijateljsku pripremnu utakmicu protiv ekipe Brod Na Savi iz Slavonskog Broda. Lavice su slavile u dvorani Tehničke škole u Brčkom rezultatom 80:73.

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je Jelena Lazarević sa 22 poena, Nataša Savić je ubacila 18, Ines Babić je dodala 11. Trener Aleksandar Bližnjaković dao je značajnu minutažu svim košarašicama, osim mlade Redžović koja će svoje prve minute upisiti u narednom pripremnom meču.

Ovo je bila prva provjera za naše Lavice u pripremnom periodu prije početak nove sezone, nova utakmica na programu je već u utorak. 13. septembra kada u dvorani Tehničke škole u Brčkom gostuje ekipa ŽKK “RMU Banovići” iz Banovića. Nakon toga, za 19. septembar, zakazan je novi duel protiv ekipe Brod na Savi, ovaj put na gostujućem parketu u Slavonskom Brodu.

U utakmici protiv ekipe Brod Na Savi trener Aleksandar Bližnjaković računao je na sledeće košarkašice:

Milica Đokić 8, Jelena Lazarević 22, Nataša Savić 18, Ines Babić 11, Mirela Halilović 9, Valentina Došić 5, Sara Savić 4, Sara Đokić 3, Tamara Šarenac, Ivana Rokvić, Ana Đokić, Ksenia Vukić i Ajla Redžović. 

“S obzirom na činjenicu da je ovo bila prva utakmica u pripremnom periodu, mogu biti zadovljan prikazanim na terenu. Na ovom meču smo bili oslabljeni neigranjem Ive Karišik ali i protivnik nije bio kompletan. Sam rezultat na ovom meču nije bio u prvom planu, ali svakako da pobjeda znači, prije svega na psihološkom planu u nastavaku pripremnog procesa”, izjavio je šef stručnog štaba Aleksandar Bližnjaković nakon meča.

KK Lavovi Brčko