NOVA POBJEDA LAVICA

Košarkašice Lavova danas su odigrale četvrtu pripremnu utakmicu pred početak sezone i nastup u WABA ligi i Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa ekipom ŽKK “RMU Banovići” iz Banovića i na kraju slavile rezultatom 78:68.

ŽKK RMU Banovići – KK Lavovi Brčko

Četvrta utakmica i četvrta pobjeda naših Lavica u pripremnom periodu pred početak sezone, koji je zakazan za 12. oktobar, utakmicama prvog kola WABA lige. Danas su naše Lavice gostovale u Banovićima kod naših sportskih prijatelja iz ekipe RMU Banovići i ostvarile pobjedu, u jednoj izuzetno dobroj i kvalitetoj utakmici obe ekipe.

Iako na ovom meču trener Bližnjaković nije mogao da računa na Natašu Savić, Ivu Karišik i Ivanu Rokvić, Lavice su odigrale jednu vrlo dobru utakmicu, protiv kvalitetnog protivnika, učesnika WABA lige i trostrukog šampiona Bosne i Hercegovine.

Sam početak meča pripao je našim Lavicama, koje utakmicu otvaraju serijom 7:0, međutim Banovićanke se vrlo brzo konsoliduju i dolaze do rezultatskom egala. Zahvaljujući prije svega dobroj igri u odbrani i dva precizno pogođena šuta za tri poena Ines Babić, naše djevojke prvu četvrtinu završavaju sa prednošću od pet poena (13:18).

Pad u igri, prije svega u odbrani i dosta promašenih šuteva u napadu, odlična ekipa iz Banovića je znala da kazni tokom drugog perioda, koji je u potpunosti pripao domaćim košarkašicama rezultatom 26:14. 

Prednost od sedam poena nakon prvog poluvremena vrlo brzo se udvostručila u korist domaćih košarkašica početkom treće četvrtine. Međutim, nakon toga naše Lavice pokazuju karakter i kvalitet, uspjevaju da do kraja trećeg period igre smanje zaostatak na 6 poena 59:53, da bi posljednju četvrtinu odigrale maestralno prije svega u odbrani, a u napadu se prednjačile kapiten Milica Đokić, Mirela Halilović kao i Valentina Došić sa dvije pogođene trojke u ovom periodu igre. Na kraju zaslužena pobjeda naših Lavica na gostujućem terenu u Banovićima.

BANOVIĆI 68

LAVOVI 78

(13:18, 26:14, 20:21, 9:25)

KK Lavovi Brčko

Najefikasnija u našoj ekipi bila je kapiten Milica Đokić sa 19 postignutih poena, Mirela Halilović ubacila je 17, Ines Babić je dodala 15 poena. Nastupile su još: Valentina Došić 9, Jelena Lazarević 8, Sara Savić 8, Tamara Šarenac 2, Sara Đokić i Ksenia Vukić.

Čestitke našim curama i stučnom štabu na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi. Ekipi Banovića se zahvaljujemo na gostoprimstvu, prikazanoj igri, fer i korektnoj borbi.

KK Lavovi Brčko

Naredna utakmica na programu je već u subotu, 24. septembra, kada naše Lavice gostuju u Beogradu, gdje će odigrati pripremni meč protiv vicešampiona Srbije iz prethodne sezone, ekipe Art Basket. Ova utakmica biće odigrana u dvorani Mega Factory sa početkom u 14:30 časova.