LAVICE SPREMNO DOČEKUJU POČETAK SEZONE 2022-2023

Košarkašice Lavova juče su odigrale šestu i ujedno posljednju pripremnu utakmicu pred početak sezone i nastup u WABA ligi i Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa ekipom KK “Jedinstvo” iz Tuzle.

KK Lavovi Brčko

I pored činjenice da na utakmici u Tuzli, zbog tehničkih razloga, nije bilo moguće voditi rezultat, utisak na osnovu prikazane igre je da su naše Lavice u ovom momentu dosta kvalitetnija ekipa od Tuzlanki i da spremno dočekuju start sezone i prvu zvaničnu utakmicu u sezoni 2022-2023.

Trener Bližnjaković iskoristio je priliku da na ovom meču minutažu ravnopravno raspodjeli svim košarkašicama, a priliku za prve minute i poena u dresu Lavova dobila je i iskoristila mlada Anđela Bekić (2008), koja se tek prije par dana pridružila našoj ekipi.

“Zadovoljan sam većim dijelom pripremnog procesa u kojem smo odigrali ukupno šest utakmica. Pet pobjeda i igra u tim utakmicama je većim dijelom bila na zavidnom nivou, jedino čime ne mogu biti zadovoljan jeste utakmica u Beogradu protiv Arta. Bitno je istaći i da su se nove djevojke jako dobre uklopile u naš sistem rada i igre. Očekujem da i u Novom Sadu prikažemo dobru igru, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, u velikoj mjeri zavisi i od rivala, koji je u odnosu na prošlu sezonu u velikoj mjeri izmjenio roster, ali isto tako doveo jako dobra pojačanja”, izjavio je trener Bližnjaković nakon utakmice u Tuzli.

Za našu ekipu protiv Jedinstva nastupile su:

Milica Đokić, Nataša Savić, Jelena Lazarević, Iva Karišik, Ines Babić, Mirela Halilović, Sara Đokić, Ivana Rokvić, Sara Savić, Valentina Došić, Tamara Šarenac, Ana Đokić, Ajla Redžović i Anđela Bekić.

Sezona 2022-2023. za naše Lavice počinje u utorak, 11. oktobra, utakmicom prvog kola WABA lige protiv ekipe ŽKK “Vojvodina 021” na gostujućem parketu u Novom Sada. Početak utakmice zakazan je za 16:30 časova u sportskoj dvorani “Petrovaradin”.