VRIJEME JE ZA WABA LIGU

Utakmicom prvog kola WABA lige protiv ekipe Vojvodina 021 na gostujućem parketu u Novom Sadu, naše Lavice danas igraju prvu međunarodnu utakmicu u klupskoj istoriji. 

KK Lavovi Brčko

Vrijeme je za pisanje novih istorijskih stranica košarkaškog sporta u Brčkom, vrijeme je za nastupa na međunarodnoj sceni, i to po prvi put, bilo koje košarkaške ekipe iz Brčkog. Vrijeme je da naše Lavice naprave novi iskorak i zasijaju i na međunarodnoj sceni, vrijeme je za WABA ligu! 

Prvu utakmicu u novoj takmičarskoj sezoni, a ujedno i prvu utakmicu nove sezone WABA lige, odigraće naše Lavice na gustujećem parketu u Novom Sadu protiv ekipe Vojvodine.

Ono što se te 2014. godine, kada je KK Lavovi osnovan činilo samo kao teško ostvariv san, danas postaje java! Danas KK Lavovi igra svoju prvu međunarodnu utakmicu. Danas naše Lavice, izlaze na teren da pokažu da nisu slučajno tu gdje jesu, izlaze na teren da pokažu koliko vrijede, a vrijede mnogo! Činjenica da su tu gdje jesu, samo po sebi predstavlja veliki uspjeh i za klub i za naš grad i bez obzira na rezultata današnje utakmice u Novom Sadu, one su za nas pobjednice, ali poznavajući Milicu, Mirelu, Ines, Ivu, Sare, Valentinu, Natašu, Ivanu, Jelenu, Tamaru i Anđelu, one će ostaviti i posljdnji atom snage na terenu da se prva evropska utakmica za naš klub završi i trijumfalno!

Nakon odličnog nastupa prošle sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u kojoj su ustvarile plasman na međunarodnu scenu, i u iščekivanju datuma početka nove sezone Prvenstva Bosne i Hercegovine, naše djevojke prvu zvaničnu utakmicu igraju na međunarodnoj sceni, i to protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, koji posjeduje mnogo iskustva kroz takmičenje u WABA ligi i Prvoj ženskoj ligi Srbije.

U WABA ligi u sezoni 2022-2023. nastupa ukupno 10 klubova, koji su svrstani u dvije grupe po pet timova, a takmičenje se odvija po dvokružnom bod sistemu. Četiri prvoplasnirane ekipe iz obje grupe takmičenje nastavljaju u jednostvenoj Superligi, koja se, takođe, igra po dvostrukom bod sistemu.

Pored naših Lavica u grupi B nalaze se u ekipe: Cinkarna Celje (Slovenija), Orlovi Banja Luka (BiH), Vojvodina 021 Novi Sad (Srbija) i Nikšić (Crna Gora).

Grupu A čine sljedeće ekipe: Budućnost Podgorica (Crna Gora), Montana (Bugarska), Zagreb (Hrvatska), RMU Banovići (BiH) i Duga Šabac (Srbija).

U pripremnom periodu Lavice su odigrale ukupno šest utakmica. Na pet utakmica su izlazile kao pobjednice, dok su jedini poraz doživjele u Beogradu protiv vicešampiona Srbije, ekipe Art Basket.

U izjavi za zvanični sajt WABA lige, trener naših Lavica Aleksandar Bližnjaković je istakao: “S obzirom da smo novajlije u ligi daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat i da se pokažemo u najboljem svijetlu na evropskoj sceni. Takođe, jedan od ciljeva jeste i konkurentnost sa svim rivalima i pokušaj plasmana u Superligu. Od velikog značaja za našu ekipu će biti činjenica što ćemo kroz WABA ligu imati veliki broj kvalitetnih protivnika, a samim tim i jakih utakmica što će u velikoj mjeri uticati na podizanje kvaliteta same ekipe, a i kluba organizaciono. Od početka pripremnog perioda, početkom avgusta odigrali smo ukupno šest utakmica i mogu biti zadovoljan odrađenim poslom, gdje je ekipa iz utakmice u utakmicu djelovala sve bolje i uigranije. Spremni dočekujemo početak nove sezone i početak takmičenja u WABA ligi”.

Utakmica između Vojvodine 021 i Lavova igra se danas, sa početkom u 16:30 časova u sportskoj dvorani Petrovaradin u Novom Sadu, a prenos utakmice možete pratiti NA OVOM LINKU

SREĆNO LAVICE!