PREMIJER LIGA BIH: UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA NA STARTU TAKMIČENJA

Utakmicom prvog kola, košarkašice Lavova juče su započele sa takmičenjem u Prevenstvu Bosne i Hercegovine za sezonu 2022-2023. Lavice su na domaćem terenu u Brčkom sigurnom igrom došle do ubjedljive pobjede protiv ekipe ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja krajnjim rezultatom 73:47.

KK Lavovi Brčko

Prva utakmica u novoj sezoni Prvenstva Bosne i Hercegovine, donijela nam je utakmicu protiv ekipe Leotara iz Trebinja, u kojoj su Lavice prikazale dosta dobru igru tokom većeg dijela meča. Blagi pad u igri naših cura viđen ja samo početkom drugog period igre, kada Trebinjke uspjevaju da dođu do jednocifrenog rezultatskog zaostataka. Vrlo brzo, nakon minute pauze koju je tražio trener Bližnjaković stvari se vraćaju na svoje mjesto i naše Lavice dobrom igrom, prije svega u odbrani uspjevaju da prvo poluvrijeme mirno privedu kraju sa 12 poena prednosti (40:28)

Tokom drugih 20 minuta igri viđena je mnogo bolja igra naših Lavica, kojima gošće iz Trebinja nisu mogle da pariraju niti u jednom segmentu, što je za rezultat i imalo konstantno uvećanje rezultatske prednosti za konačnih 26 poena prednosti.

LAVOVI 73

LEOTAR 47

(27:9, 13:19, 16:13, 17:6)

S T A T I S T I K A

Najefikasnija u našpj ekipi protiv Leotara bila je kapiten Milica Đokić sa 19 postignutih poena, a uz to je ostvarila i 9 skokova, 3 asistenicje i 5 ukradenij lopti. Dvorcifrene su bile: Sara Savić 15 poena i 5 skokova, Mirela Halilović 11 poena 2 skoka i 1 asistenicja, Jelena Lazarević 10 poena,10 skokova i 4 asistenicje i Ines Babić 10 postignutih poena. Nastupile su još: Anđela Bekić 2, Valetnina Došić, Tamara Šarenac 4, Ivana Rokvić, Nataša Savić 2 poena, 11 asistenicja i 8 ukradenih lopti, Iva Karišik i Ajla Redžović.

Čestitke našim djevojkama i stručnom štabu na prikazanoj igri, zalaganju i ostvarenoj pobjedi!

KK Lavovi Brčko

U izjavi nakon meča, trener KK Lavovi Aleksandar Bližnjaković istakao je: “Pobjeda od velikog značaja za nas, s obzirom da je ova utakmica došla nakon tri poraza u nizu u okviru WABA lige. Ekipa je većim dijelom meča odradila ono što se od nje očekuje i on što tražim od cura. Zadovljan sam što smo novu sezonu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine otvorili pobjedom na domaćem terenu, koja će nam mnogo značiti pred nastavak prvenstvene trke, a isto tako i u WABA ligi”.

Aleksandar Bližnjaković

U narednom, drugom kolu u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine, naše Lavice u nedelju, 6. novembra, gostuju u Tuzli gdje će odigrati utakmicu protiv ekipe Jedinstva. Nakon toga, u četvrtak, 10. novembra, u okviru petog kola WABA lige slijedi utakmica na domaćem terenu protiv ekipe Cinkarna Celje iz Slovenije.