WABA LIGA: PORAZ LAVICA U 6. KOLU OD VOJVODINE

Košarkašice Lavova odigrale su prethodnog četvrtka utakmicu šestog kola WABA lige protiv predstavnika Srbije u ovom takmičenju, ekipe ŽKK “Vojvodina 021” iz Novog Sada i na kraju poražene rezultatom 48:72.

KK Lavovi Brčko

Peta utakmica u ovosezonskom izdanju WABA lige donijela je našim Lavicama duel protiv predstavnika Srbije u ovom takmičenju, ekipe Vojvodine iz Novog Sada. Gošće su kao i u utakmici prvog kola slavile protiv naših Lavica, ali dosta teže i uz mnogo bolju igru naših djevojaka nego na premijeri u Novom Sadu.

I pored činjenice da je utakmica završena ubjedljivom pobjedom košarkašica Vojvodine, situacija na terenu nije bila tako jednostavna za njih, jer su naše Lavice u nekoliko navrata ozbiljno prijetile da mogu doći do rezultatskog egala i eventualnog iznenađenja protiv favorizvanog protivnika.

Prva četvrtina je apsolutno pripala gostujućim košarkašicama, dok su drugi i treći period igre protekli u izjedančenoj igri obe ekipe. Kraj treće dionice je period igre kada su Lavice propustile i posljednju šansu za rezultatski priključak na ovom meču. što su iskusne Novosađanke znalački kaznile i na kraju slavile više nego zasluženju pobjedu:

LAVOVI 48

VOJVODINA 72

(10:22, 13:15, 17:19, 8:15)

S T A T I S T I K A

Najefikasnija u ekipi trenera Bližnjakovića bila je Jelena Lazarević sa 12 postignutih poena, a uz to je dodala i 7 skokova. Dvocifrene su bile i kapiten Milica Đokić i Iva Karišik sa po 10 postignutih poena. Pored njih na ovom meču nastupile su i: Valentina Došić 2, Tamara Šarenac, Mirela Halilović 5, Sara Đokić 5, Ivana Rokvić, Nataša Savić, Ines Babić 4, Sara Savić i Ksenia Vukić.

Takmičenje u WABA ligi ulazi u dvonedeljnu pauzu zbog reprezentativnuh obaveza, a naredni meč Lavice će odigrati u okviru 7. kola, 30. novombra u Nikšiću protiv istoimene ekipe.

Prvi naredni meč Lavice igraju u subotu, 19. novembra u okviru 4. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe Feniksa u Banja Luci.

SREĆNO LAVICE!