PREMIJER LIGA BIH 5. KOLO: LAVICE DOČEKUJU ČELIK IZ ZENICE

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko u nedelju, 4. decembra nastavljaju sa takmičenjem u Prvenstvu Bosne i Hercegovine utakmicom petog kola protiv ekipe KŽK “Čelik” iz Zenice.

KK Lavovi Brčko

Istorijska pobjeda naših Lavica u okviru sedmog kola WABA lige u Nikšiću je arhivirana i Lavice se okreću obavezama u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

U okviru 5. kola, naše košarkašice ugostiće ekipu Čelika iz Zenice, protiv koje su do sada odigrale dva susreta, a omjer je izjednačen. Prethodne sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u okviru trećeg kola Zeničanke su slavile na domaćem terenu rezultatom 75:59, dok su naše Lavice u 14. kolu slavile izuzetno ubjedljivu pobjedu u Brčkom rezultatom 100:54, koja će se na kraju ispostaviti kao presudna za plasman u polufinale doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Aleksandar Bližnjaković

“Sutrašnju utakmicu dočekujemo u izuzetno dobrom raspoloženju nakon odličnih utakmica u Banja Luci i Nikšiću. Želimo da nastavimo seriju pobjeda, ali to neće biti lako, jer Čelik je jako dobra i kvalitetna ekipa, što i pokazuju igrama i rezultatima na početku ove sezone. Očekujem da publike dođe u što većem broju, pozdravi naše djevojke nakon sjajnog izdanja u Nikšiću, a uz njihovu podršku dosta lakše ćemo doći do zacrtanog cilja na ovoj utakmici”, izjavio je trener KK Lavovi ALeksandar Bližnjaković pred sutrašnji meč petog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Utakmica 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Lavova i Čelika biće odigrana u nedelju, 4. decembra, u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 17:00 časova.

Sudije ovog meča biće: Slaven Vavan (Banja Luka), Mia Dojčinović (Banja Luka) i Aleksandar Prvi Vuruna (Aleksandrovac). Delegat meča je Stevo Todorović iz Bijeljine.

SREĆNO LAVICE!