PREMIJER LIGA BIH: LAVICE BOLJE OD ČELIKA U PETOM KOLU

Nakon kraće pauze uslovljene reprezentativnim obavezama u kvalifikacijama za Eurobasket, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za košarkašice utakmicama petog kola. Košarkašice KK Lavovi Brčko, svoj meč 5. kola odigrale su u nedelju, 4. decembra, na parketu dvorane Tehničke škole u Brčkom protiv ekipe KŽK Čelik iz Zenice, ostvarivši pobjedu rezultatom 68:45 po četvrtinama 20:12, 18:11, 13:12 i 17:10.

KK Lavovi Brčko

Izabranice trenera Bližnjakovića su timskom igrom i čvrstom odbranom došle do nove i izuzetno važne pobjede, ukupno četvrte ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, zahvaljujući kojoj su zadržale drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli.

Nošene sjajnom podrškom sa tribina, Lavice tokom čitavog meča diktirale ritam, a već na kraju prve četvrtine imale su osjetnu rezultatsku prednost koju su strpljivo i pametno uvećavale do maksimalnih 25 poena prednosti u 37. minuti meča (62:37). Na kraju sigurna, ubjedljiva i sasvim zaslužena pobjeda košarkašica Lavova, koje već  u srijedu, 7. decembra, u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 19:00 časova igraju utakmicu 8. kola WABA lige protiv ekipe Orlova iz Banja Luke.

Najefikasnija u našoj ekipi u pobjedi protiv Čelika bila je kapiten Milica Đokić sa 23 postignuta poena uz 5 skokova i 4 asistencije, dok je dvocifrena bila i Jelena Lazarević sa 12 poena, a tome je dodala i 11 skokova za 7. ovosezonski dabl-dabl učinak.

KK Lavovi Brčko

Pored njih još su nastupile: Valentina Došić 1, Tamara Šarenac 2, Mirela Halilović 6 p 7 sk 3 as, Sara Đokić, Ivana Rokvić, Nataša Savić 7 p 5 sk 5 as, 6 uk, Iva Karišik 8 p, 4 sk 7 uk, Ines Babić 5, Sara Savić 4p 8 sk i Ksenia Vukić.

S T A T I S T I K A

Naredni meč u Prvenstvu Bosne i Hercegovine košarkašice Lavova odigraće u nedelju, 11. decembra od 19:00 časova u sarajevskoj dvorani “Skenderija” protiv aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, ekipe Play Off.