KUP REPUBLIKE SRPSKE: LAVICE IZUZETNO UBJEDLJIVE PROTIV BUDUĆNOSTI U ČETVRTFINALU

Pobjedom u četvrtfinalu protiv ekipe Budućnosti BN iz Bijeljine rezultatom 104:25 košarakašice KK Lavovi plasirale su se na Finalni turnir Kupa Republike Srpske, koji će biti održan u januaru naredne godine. 

KK Lavovi Brčko

Jučerašnjom utakmicom u okviru četvrtfinala Kupa Republike Srpske, koja je ujedno bila i posljednja za naš klub u ovoj godini, spuštena je zavjesa na više nego uspješnu 2022. godinu za KK Lavovi Brčko.

Sigurna igra i izuzetno ubjedljiva pobjeda izabranica trenera Bližnjakovića, u utakmicu u kojoj su u svakom pogledu opravdale ulogu favorita, protiv ekipe koja je trenutno vodeća u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske.

LAVOVI 104

BUDUĆNOST 25

(18:07, 36:2, 19:4, 31:12)

Rezultatska neizvjesnost na ovom meču trajala do polovine prve četvrtine kada su gošće iz Bijeljine prvi i jedini put na meču imale prednost (6:7). Nakon minute odmora koju je zatražio trener Bližnjaković, viđena je potpuno druga slika na terenu do kraja prve četvrtine, a naročito tokom drugih deset minuta igre. Dosta angažovanija igra u odbrani, raznovrsniji napad, veliki broj napadački raspoloženih košarakšica, omogućio je našoj ekipi da već nakon prvog poluvremena (54:9) praktično riješe pitanje pobjednika na ovom meču i putnika na F4 Kupa Republike Srpske.

Drugo poluvrijeme bila je prilika da i mlađe igračice dobiju veću minutažu, a samim tim da se nametnu za neke naredne izazove u izuzetno zgusnutom i teškom rasporedu na četiri fronta, (WABA liga, Premijer liga BiH, Kup RS i KUP BiH), koji očekuje naše Lavice, počev već od 4. januara naredne godine.

Publika u dvorani Tehničke škole imala je priliku da uživa u zaista lijepoj košarkašoj predstavi koju su demonstrirale naše Lavice, sa mnoštvom atraktivnih i zanimljih poteza. Rezultatska prednost iz minuta u minut je rasla, a svakako najveći aplauz uslijedio je nakon postizanja pogotka Valentine Došić kojim je pređena granica od 100 postignutih poena na ovom meču. Upravo je, Došić bila I najefinasnija na ovom meču sa 26 postignutih poena, a sjajno izdanje imala je i kapiten Milica Đokić sa 22 postignuta poena.

Pored već pomenutog dvojca Došić – Đokić, dvocifrene na ovom meču bile su i Jelena Lazarević sa 13 i Anđela Bekić sa 12 postignutih poena, a nastupile su i: Tamara Šarenac, Mirela Halilović, Sara Đokić, Ivana Rokvić, Nataša Savić, Iva Karišik, Sara Savić i Ksenia Vukić.

Na kraju ubjedljiva pobjeda sa 79 poena razlike (104:25), nakon koje slijedi kratak odmor i pripreme za 4. januar i utakmicu 10. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u Banja Luci protiv ekipe Mladog Krajišnika.

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri ostvarenoj pobjedi na ovom meču. BRAVO LAVICE!

Pored naših Lavica, plasman na Finalni turnir Kupa Republike Srpske ostvarila je i ekipa Kozare iz Gradiške pobjedom protiv Mladog Krajišnika iz Banja Luka, dok će ostali učesnici biti poznati nakon preostalih četvrtfinalnih duela