KUP REPUBLIKE SRPSKE: LAVICE U ČETVRTFINALU PROTIV BUDUĆNOSTI

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u utorak, 27. decembra, utakmicu četvrtfinala Kupa Republike Srpske protv ekipe KK “Budućnost BN” iz Bijeljine.

KK Lavovi Brčko

Posljednja utakmica u 2022. godini donosi nam četvrtfinalni duel u okviru Kupa Republike Srpske, a protivnik je prvoplasirana ekipa Prve ženske lige Republike Srpske, ekipa Budućnost BN iz Bijeljine.

Nakon poraza u osmom kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine u Banovićima naše Lavice namaju puno vremena za odmor, jer već u utorak izlaze na parket dvorane Tehničke škole, sa ulogom favorita u kup meču protiv ekipe Budućnosti. Ulog je veliki, pobjednik ovog meča ostvaruje pravo nastupa na završnom turniru Kupa Republike Srpske, koji će biti održan u januaru naredne godine.

U dosadašnjem odmjeravanju snaga u zvaničnim mečevima Lavova i Budućnosti odigrano je ukupno šest duela, od čega je pet pripalo našim Lavicama, dok su košarkašice Budućnosti jednom izlazile kao pobjednice. Svi prethodni dueli odigrani su u sezoni 2020-2021, a svakako, najviše se pamti finalna serija doigravanja u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske, kada su naše Lavice ostvarile tri ubjedljive pobjede i na taj način osvojile titulu šampiona Republike Srpske i ostvarile plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Pored te finalne serije, u istoj sezoni odigrana su i dva duela u regularnom dijelu prvenstva. U okviru 4. kola košarkašice Budućnosti slavile su u Brčkom, dok su se Lavice revanširale pobjedom u Bijeljini u okviru 9. kola. Na kraju, osminafinala Kupa Republike Srpske, donijela nam je još jedan duela protiv Budućnosti i novu pobjedu naših Lavica.

Utakmica četvrtfinala Kupa Republike Srpske između Lavova i Budućnosti biće odigrana u utorak, 27. decembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 18:00 časova.

Sudijsku trojku predvodiće Goran Stojančević, a pomagaće mu Svetolik Marjanović i Denis Begović. Delegat meča biće Dragan Obradović.

SREĆNO LAVICE!