PREMIJER LIGA BIH 10. KOLO: LAVICE GOSTUJU U BANJA LUCI PROTIV MLADOG KRAJIŠNIKA

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u srijedu, 4. januara, utakmicu desetog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Mladi Krajišnik” iz Banja Luke.

KK Lavovi Brčko

Kratak period odmora i slavlja je iza naših Lavica, jer već u srijedu. 4. januara na rasporedu je prva utakmica u 2023. godini, i to u okviru 10. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. Protivnik je ekipa Mladog Krajišnika na gostujućem parketu u Baja Luci.

U devetom kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine naše košarkašice su bile slobodne, dok su Banjalučanke poražene na domaćem parketu u dvorani Obilićevo od ekipe Kozare iz Gradiške rezultatom 60:62.

Nakon devet odigranih kola naše Lavice trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli sa skorom 6-2 i ukupno 14 osvojenih bodova, dok ekipa Mladog Krajišnika ima skor od 4-4 i ukupno 11 osvojenih bodova, što je u ovom momentu dovoljno za osmu poziciju na tabeli.

U dosadašnjem odmjeravanju snaga u zvaničnim mečevima Mladog Krajišnika i Lavova odigrana su ukupno tri duela. U okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine u sezoni 2021-2022. odigrana su dva duela, i oba su pripala našim Lavicama, dok je treći meč odigran, takođe, prethodne sezone, i to u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske, koji je naša ekipa dobila službenim rezultatom 20:0.

Duel 10. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između Mladog Krajišnika i Lavova igra se u srijedu, 4. januara, u sportskoj dvorani Obilićevo u Banja Luci sa početkom u 18:00 časova.

Sudijsku trojku predvodiće Milan Danilović (Laktaši), a pomagaće mu Aleksandar Prvi Vuruna (Aleksandrovac) i Mia Dojčinović (Banja Luka). Delegat meča biće Zoran Mejić, takođe, iz Banja Luke.

SREĆNO LAVICE!