WABA LIGA: PORAZ LAVICA U 1. KOLU SUPERLIGE PROTIV BUDUĆNOSTI U PODGORICI

Košarkašice Lavova odigrale su prethodne srijede utakmicu prvog kola WABA Superlige protiv predstavnika Crne Gore u ovom takmičenju, ekipe ŽKK “Budućnost Bemax” iz Podgorice i na kraju poražene rezultatom 107:46.

KK Lavovi Brčko

Prva utakmica Superlige u ovosezonskom izdanju WABA lige donijela je našim Lavicama gostovanje u Crnoj Gori i duel protiv aktuelnog vicešampiona WABA lige i aktuelnog šampiona Crne Gore, ekipe Budućnost Bemax iz Podgorice.

Domaće košarkašice su na ovom meču opravdale ulogu izrazitog favorita i slavile izuzetno ubjedljivu pobjedu protiv naših Lavica koje u ovom momentu nisu mogle parirati izuzetno kvalitetnoj ekipi iz Podgorice koja i ove sezone ima najviše ambicije u svim takmičenjima u kojima nastupa.

BUDUĆNOST BEMAX 107

LAVOVI BRČKO 46

33:11, 19:11, 34:11, 21:13

S T A T I S T I K A

Najefikasnija košarašica u ekipi trenera Bližnjakovića protiv Budućnosti bila je ujedno i najmlađa u našem sastavu Sara Đokić (2007) sa 14 postignutih poena i stopostotnim šutem iz igre i samo jednim promašenim bacanjem. Uz to je ostvarila i 2 skoka i 2 asistencije za 18 minuta provedenih na terenu.

Pored nje na ovom meču nastupile su i: Valentina DošićTamara Šarenac, Milica Đokić 7, Mirela Halilović 4, Nataša Savić 3, Iva Karišik 2, Ines Babić 6, Ana Đokić i Jelena Lazarević 8, Sara Savić 2, Ajla Redžović.

Naredni meč u okviru WABA Superlige naše Lavice igraju u srijedu 18. januara na domaćem terenu u Brčkom, kada u okvru drugog kola dočekuju predstavnika Bugarske ekipu Montana 2003.

Prvi naredni meč naših Lavica na rasporedu je u nedelju, 15. januara i to u okviru 11 .kola Prvenstva Bose i Hercegovinu, a protinik na parketu Tehcičke škole u Brčkom biće ekipe Kozare iz Gradiške.