PREMIJER LIGA BIH 11. KOLO: LAVICE DOČEKUJU KOZARU IZ GRADIŠKE

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u nedelju, 15. januara, utakmicu 11. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Kozara” iz Gradiške.

KK Lavovi Brčko

Raspored utakmica i takmičenje na tri fronta našim Lavicama ne daju previše prostora za odmor. Tako je bilo i nakon povratka iz Podgorice gdje su naše djevojke odigrale utakmicu prvog kola WABA Superlige protiv domaće ekipe Budućnost Bemax. Dolazak u Brčko u četvrtak u ranim jutarnjim satima, a već u poslijepodnevnim trening i pripreme za izuzetno važnu utakmicu koja ih očekuje u nedelju.

Duel protiv Kozare biće ujedno i posljednja utakmica prvog dijela sezone u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za naše košarkašice.

U desetom kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine Lavice su savladale Mladi Krajišnik u Banja Luci dok su košarkašice Kozare poražene na gostovanju u Zenici od ekipe Čelika rezultatom 100:66.

Nakon deset odigranih kola naše Lavice trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli sa skorom 7-2 i ukupno 16 osvojenih bodova, dok ekipa Kozare ima skor od 2-7 i ukupno 11 osvojenih bodova, što je u ovom momentu dovoljno za devetu poziciju na tabeli.

Duel 11. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između Lavova i Kozare igra se u nedelju, 15. januara, u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 17:00 časova.

Sudijsku trojku iz Tuzle činiće: Seid Nožinović, Faruk Ališehović i Nermin Kasumović. Delegat meča biće Nedim Ćudić, takođe, iz Tuzle.

U predigri ovog duela od 13:00 časova biće odigrana utakmica 7. kola Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja u kojoj naše mladi Lavice dočekuju odgovarajuću selekciju KK Budućnost BN iz Bijeljine.

SREĆNO LAVICE!

ISTORIJA DOSADAŠNJIH DUELA 

Istorija dosadašnjih odmjeravanja snaga u zvaničnim mečevima Lavova i Kozare pokazuje da su do sada odigrana ukupno četiri duela, u kojima su naše Lavice slavile isto toliko pobjeda. Prvi duel između Lavova i Kozare odigran je 21. novembra 2020. godine, i upisan je u našu klupsku istoriju kao prvi zvanični meč naše ženske seniorske selekcije, a isto tako i kao prva pobjeda seniorske selekcije u zvaničnim mečevima (61:35). Bilo je to na otvaranju sezone 2020-2021. u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske, na kraju koje su naše Lavice osvojile i šampionsku titulu. Drugi duel odigran je iste sezone, ali u Gradišci, u okviru 6. kola, a naše djevojke su slavile rezultatom 50:59.

Druga dva duela odigrana su iste sezone, ali za razliku od prva dva koja su igrana u regularnom dijelu sezone, druga dva su odigrana u polufinalu doigravanja za prvaka Republike Srpske. U prvom meču polufinalne serije koji je odigran u Brčkom 5. marta 2021. god. Lavice su slavile rezultatom 82:38 a meč su obilježile naše Milica Đokić sa 27 poena i 12 skokova i Milica Dabović sa 24 poena i 13 skokova. Devet dana kasnije, tačnije 14. marta u Gradišci je odigran revanš duel ove polufinalne serije, a naše Lavice su bile još ubjedljivije i prosto nezaustavljeve, ne samo na ovom meču, nego i do kraja prvenstva i osvajanja šampionske titule. Pobjeda u Gradišci rezultatom 42:101 ostala je upamćena u po nevjerovatnom kvadripl-dabl učinku naše Milice Dabović sa 28 poena, 11 asistencija, 10 skokova i 13 ukradenih lopti i ukupan indeks 51!

Bila je to sezona 2020-2021. Bila je to ŠAMPIONSKA sezona naših Lavica!