PREMIJER LIGA BIH: UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA PROTIV KOZARE

Utakmicama 11. kola spuštena je zavjesa na prvi dio sezone u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za dame. Košarkašice KK Lavovi Brčko svoju utakmicu ovog kola, odigrale su nedelju, 15. januara, u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom protiv ekipe Kozare iz Gradiške i ostvarile sigurnu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 90:48 po četvrtinama 23:09, 21:11. 19:14 i 27:14.

KK Lavovi Brčko

Prva utakmica u 2023. godini na domaćem parketu izabranicama trenera Aleksandra Bližnjakovića donijela je duel protiv ekipe Kozare iz Gradiške u okviru 11. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, koje je ujedno bilo i posljednje u prvom dijelu sezone.

Košarkašice Lavova ekspresno su se oporavile od poraza protiv Budućnosti u Podgorici u okviru WABA Superlige. Sinoć su oduševile publiku u dvorani Tehničke škole u meču 11. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv Kozare i nakon košarkaške dominacije svih 40 minuta trijumfovale rezultatom 90:48, što je Lavicama osma prvenstvena pobjeda ove sezone. Uz dva poraza i ukupno 18 osvojenih bodova naše Lavice trenutno zauzimaju treću poziciju prvenstvene tabele.

LAVOVI 90

KOZARA 48

S T A T I S T I K A

Diktirale su Lavice ritam igre koji njima odgovara od samog starta meča, stekavši dvocifrenu rezultatsku prednost već nakon 10 minuta igre. Manji pad koncentracije početkom druge četvrtine vrlo brzo je ispravljen nakon minute odmora, i Lavice i drugu četvrtinu dobijaju jednako ubjedljivo kao i prvu. Već nakon prvog poluvremena (44:20) bilo je jasno da će košarkašicama Kozare biti potrebno košarkaško čudo za rezultatski preokret i iznenađenje u Brčkom. Čuda u sportu se dešavaju, ali sinoć to nije bio slučaj u dvorani Tehničke škole. Bolje reći, odličnom igrom u odbrani i raznovrsnim napadačkim arsenalom naše Lavice nisu dozvolile da do njega dođe.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine Jelena Lazarević sa 21 postignutim poenom, tome je dodala 10 skokova, za ukupno deveti dabl-dabl učinak ove sezone. Blizu dabl-dabl učinka bile je i sjajna Iva Karišik sa 19 poena, 9 skokova, 6 asistencija i 5 ukradenih lopti.

Dvocifrene su bile i Tamara Šarenac 18 (trice 6/9) i Valentina Došić 10 postignutih poena.

Odličnu partiju pružila je i najiskusnija košarašica u našoj ekipi Nataša Savić koja je još jednom pokazala zašto je trenutno vodeći asistent Prvenstva Bosne i Hercegovine. Protiv Kozare je upisala 10 asistencija, od kojih su neke bile prava poslastica za publiku i sve prisutne u dvorani Tehničke škole. Tome je dodala 6 poena i čak 8 ukradenih lopti!

Nastupile su još: Anđela Bekić 2, Milica Đokić 6 poena, 3 skoka, 5 asistencija; Mirela Halilović 6 poena, 4 skoka i 1 asistencija; Sara Đokić, Ines Babić  i Sara Savić 2 poena, 4 skoka i 1 asistencija i Ksenia Vukić.

KK Lavovi Brčko

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri i pobjedi protiv Kozare. 

U narednom, 12. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine košarkašice Lavova putuju u Trebinje gdje će odigrati utakmicu protiv domaćeg Leotara. Ova utakmica na rasporedu je u nedelju, 22. januara u trebinjskoj dvorani “Miloš Mrdić” sa početkom u 16:30h.

Prije toga, Lavice već u srijedu, 18. januara od 19:00 časova u dvorani Tehničke škole u Brčkom, očekuje duel 2. kola WABA Superlige protiv ekipe Montana 2003 iz Bugarske.