WABA SUPERLIGA: PORAZ HRABRIH LAVICA PROTIV MONTANE U DRUGOM KOLU

Košarkašice Lavova odigrale su juče utakmicu drugog kola WABA Superlige protiv predstavnika Bugarske u ovom takmičenju, ekipe BC “Montana 2003”  i na kraju poražene rezultatom 46:62.

Detalj sa utakmice Lavovi – Montana 

Prva domaća utakmica Superlige u ovosezonskom izdanju WABA lige donijela je našim Lavicama duel protiv petostrukog šampiona Bugarske, ekipe Montana 2003. Gošće iz Bugarske su u Brčko doputovale sa ulogom apsolutnog favorita, međutim utakmica u dvorani Tehničke škole nije bila nimalo lagan zadatak za košarkašice Montane.

Hrabro su naše djevojke ušle u ovaj meč, lavovski se borile od prve do posljednje minute protiv odličnog protivnika. Uz ogromnu podršku sa tribina uspjevale su da tokom većeg dijela meča imaju aktivan rezultat i nadu da mogu doći do rezultatskog egala i evenutalno preokreta ali najviše što su uspjele jeste da priđu na tri poena zaostatka.

Iskusne gošće predvođene odličnim tandemom Mitrašinović-Sutherland znalački su koristile svaku grešku naših djevojaka da olakšaju put svojoj ekipe do nove pobjede. Dominacija u skoku (29:53) je jedan od bitnijih faktora koji je uticao na krajnji rezultat ovog meča, ali našim djevojkama treba odati prinanje za borbenost i požrtvovanje, a na kraju krajeva i želju da se što bolje pokažu pred domaćom publikom protiv sjajnog protivnika.

Na kraju više nego zaslužena pobjeda ekipe Montane.

LAVOVI 46

MONTANA 62

(11:24, 17:12, 12:12, 6:14)

S T A T I S T I K A

KK Lavovi Brčko

Najefikasnija košarašica u ekipi trenera Bližnjakovića na sinoćnjem meču bila je Nataša Savić sa 14 postignutih poena, dok je dvocifrena bila i Mirela Halilović sa 12 poena. Pored njih nastupile su i: Valentina Došić, Tamara Šarenac, Milica Đokić 9, Sara Đokić, Iva Karišik 7, Ana Đokić, Jelena Lazarević 4, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.

Naredni meč u okviru WABA Superlige naše Lavice igraju u srijedu 25. januara na gostujućem terenu u Šapcu protiv ekipe Duge.

Prvi naredni meč naših Lavica na rasporedu je u nedelju, 22. januara u Trebinju, i to u okviru 12. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe Leotar 03.