PREMIJER LIGA BIH: LAVICE OTPUTOVALE U TREBINJE

Košarkašice Lavova danas su u jutarnjim satima otputovale u Trebinje gdje ih u nedelju (16.30 časova dvorana Miloš Mrdić) očekuje meč 12. kola Prvensta Bosne i Hercegovine protiv domaće ekipe Leotar 03. 

Lavice pred put u Trebinje

I pored poraza od Montane u drugom kolu WABA Superlige, Lavice su prikazale igru koja treba da ohrabri sve navijače pred vrlo teško gostovanje u Trebinju. Utakmica protiv Leotara biće ujedno u prva u drugom dijelu sezone, a u okviru prvog kola na otvaranju tekuće sezone u Brčkom naše Lavice su ostvarile  ubjedljivu pobjedu protiv sutrašnjeg protivnika rezultatom 73:47.

Prethodne sezone u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine Lavice su odigrale dva duela protiv Trebinjki sa polovičnim učinkom, pobjeda u Brčkom (59:57) i poraz u Trebinju (69:73). Pored već navedenih duela Lavovi i Leotar su dva puta odmjerili snage i u Kupu Republike Srpske. Prethodne sezone u polufinalnom duelu koji je odigran u Banja Luci naše Lavice su bile uspješnije rezultatom 78:63, dok je u sezoni 2020-2021. Leotar slavio u četvrtfinalnom meču odigranom u Brčkom rezultatom 60:97.

Pored ovih duela u seniorskoj konkurenciji, navijači pamte i mnoštvo duela dvije ekipe u borbi za najviši plasman u Prvenstvu Republike Srpkse i Bosne i Hercegovine kroz sve omladinske selekcije. Veliki broj tih djevojčica u obje ekipe istrčaće sutra na terene dvorane “Miloš Mrdić” i boriti se nove prvenstvene bodove u seniorskoj konkurenciji.

Lavice sa skorom 8-2 i ukupno 18 bodova trenutno drže treće mjesto prvenstvene tabele, dok su košarkašice Leotara trenutno na šestoj poziciji sa skorom 5-5 i ukupno 15 osvojenih bodova.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da Lavicama poželimo srećan put u daleko Trebinje i navijamo za njih da dođu do četvrte pobjede u međusobnom odmjeravanju snaga protiv Leotara i devete ovosezonske pobjede u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, koja bi našu ekipu zadržala u zoni doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

SREĆNO LAVICE!

Utakmica 12. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između Leotara i Lavova igra se u nedelju, 22. januara sa početkom u 16:30h u trebinjskoj dvorani “Miloš Mrdić” a sudijsku trojku činiće Ivan Tolić, Milen Mišeljić i Kristijan Anić. Delegat meča biće Mario Ivanković.

Nakon utakmice u Trebinju, naše Lavice očekuje utakmica 3. kola WABA Superlige protiv ekipe Duge. Ta utakmica je na rasporedu u srijedu, 25. januara sa početkom u 20:30 časova u Šapcu, a tri dana nakon toga, tačnije u subotu 28. januara, u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom od 16:00 časova na raspordu je utakmica 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv tuzlanskog Jedinstva.