PREMIJER LIGA BIH 19. KOLO: LAVICE DOČEKUJU BANOVIĆE

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u četvrtak, 30. marta, utakmicu 19. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “RMU Banovići” iz Banovića.

KK Lavovi Brčko

Prvenstvo Bosne i Hercegovine za košarkašice polako ulazi u završnicu. Do kraja regularnog dijela ostala su još četiri kola, a naše Lavice odigraće tri utakmice. U okviru 19. kola Lavice, u četvrtak, 30. marta u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 21:00 čas dočekuju ekipu Banovića. Inače, ova utakmica je prvobitno trebala biti odigrana u nedelju 26. marta, ali zbog bolesti velikog broja gostujućih košarkašica termin je prolongiran za sutra.

U prethodnom kolu naše Lavice su upisale poraz protiv ekipe Zrinjskog na gostujućem parketu u Mostaru rezultatom 70:66, dok su košarkašice Banovića na domaćem terenu savladale ekipu Mladog Krajišnika iz Banja Luke rezultatom 62:52.

Nakon 18 odigranih kola u Prvenstvu Bosne i Hercegovine naše Lavice trenutno zauzimaju drugu poziciju sa skorom 13-4 i ukupno 30 osvojenih bodova, dok su gošće trenutno trećeplasirane sa istim brojem bodova ali sa skorom 14-2.

U prvom dijelu sezone, tačnije u okviru 8. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u utakmici koja je odigrana u  Banovićima naše Lavice su upisale poraz protiv sutrašnjeg protivnika rezultatom 70:63.

Utakmica 19. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između Lavova i Banovića biće odigrana u četvrtak 30. marta u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 21:00 čas.

Sudijsku trojku na ovom meču činiće Dejan Knežević (Istočno Sarajevo), Namik Fočo (Sarajevo) i Samir Kadrić (Sarajevo), dok je za delegata meča imenovan Stevo Todorović iz Bijeljine.

Lavice pozivaju sve navijače, ljubitelje košarke i sugrađane da u što većem broju ispune tribini dvorane Tehničke škole i pomognu im u namjeri da dođu do pozitivnog rezultata i pobjede derbi utakmici 19. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. 

ISTORIJA DOSADAŠNJIH DUELA

Istorija dosadašnjih odmjeravanja snaga u zvaničnim mečevima Lavova i Banovića pokazuje da su do sada odigrana ukupno tri duela. Pored već pomenutog duela iz prvog dijela aktuelne sezone, odigrana su još dva prvenstvena duela u sezoni 2021-2022. a košarkašice Banovića slavile su i u ta dva duela. Pred početak tekuće sezone odigrana su i dva prijateljska meča. Prva utakmica odigrana je u Brčkom, druga u Banovićima, i u oba duela naše Lavice su izlazile kao pobjednice.

Našim Lavicama želimo mnogo sreće i u četvrtoj zvaničnoj utakmici protiv Banovićanki, sa željom do dođu i do prve pobjede!

SREĆNO LAVICE!