PREMIJER LIGA BIH 22. KOLO: POBJEDA LAVICA U GRADIŠCI U POSLJEDNJEM KOLU

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko juče su u Areni Gradišla odigrale utakmicu protiv ekipe ŽKK „Kozara“ iz Gradiške, kojom je kompletirano 22. kolo Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice.

Sinoć je u Areni Gradiška odigrana utakmica posljednjeg kola regularnog dijela šampionata Bosne i Hercegovine. Naše Lavice opravdale su ulogu favorita u ovom meču i po drugi put ove sezone u šampionatu savladale košarkašice Kozare.

KOZARA 63

LAVOVI 70

S T A T I S T I K A

KK Lavovi Brčko

Najefikasnija u našoj ekipi bila je kapiten Milica Đokić sa 18 postignutih poena, a tome je dodala i 5 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte. Akeema Sherika Richards je imala učinak od 17 poena, 9 skokova, 4 asistencije i 5 ukradenih lopti. Dvocifrene su bile i Tamara Šarenac 14 poena (4/5 za tri) i Mirela Halilović 11 poena i 6 skokova.

Bila je ovo ukupno 16. ovosezonska prvenstvena pobjeda za naše Lavice. Sa ukupno 36 osvojenih bodova naše košarkašice su na kraju ligaškog dijela takmičenja zauzele treću poziciju, a već u nedelju, 23. aprila u Banovićima ih očekuje prva utakmica polufinala play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine protiv domaće ekipe RMU Banovići.

Čestitke našim košarkašicama i stručnom štabu na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi u Gradišci i želimo im mnogo sreće i doigravanju za prvaka Bosne i Hercegovine.

KK Lavovi Brčko