PREMIJER LIGA BIH 22. KOLO: LAVICE GOSTUJU U GRADIŠCI

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u utorak, 18. aprila, utakmicu 22. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Kozara” iz Gradiške.

KK Lavovi Brčko

Posljednje kolo ligaškog dijela takmičenja u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkašice, našim Lavicama donosi gostovanje u Gradišci i duel protiv ekipe ŽKK “Kozara”.

Biće ovo ukupno treći ovosezonski duel dvije ekipe, a naše Lavice su u okviru 11. kola slavile ubjedljivu pobjedu u Brčkom rezultatom 90:48, dok su košarkašice Kozare slavile u polufinalnom duelu Kupa Republike Srpske koji je odigran u Gradišci rezultatom 66:60.

Utakmica koja nema previše rezultatskog značaja, jer naše Lavice su već odavno osigurale nastup u doigravanju za prvaka Bosne i Hercegovine, a nakon pobjede Banovića proitv ekipe Orlova jasno je da će u polufinalnu seriju ući sa treće pozicije,dok su domaće košarkašice prebrinule sve brige oko opstanka u društvu najboljih i trenutno se nalaze na osmoj poziciji.

Iva Karišik

“Želja nam je da ligaški dio takmičenja u ovoj sezoni završimo sa dobrom igrom i pobjedom u Gradšci. Za nas je svaka utakmica važna, pa tako i ova koja neće imati neki veći rezultatski značaj za konačan plasman, ali želimo da sa nova dva boda napravimo dobru uvertitu pred polufinalnu seriju play-offa” istakla je Iva Karišik pred gostovanje u Gradišci.

Duel 22. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između Kozare i Lavova igra se u utorak, 18. aprila, u Areni Gradiška sa početkom u 18:00 časova.

Sudijsku trojku na ovom meču činiće: Esad Pelja i Hasan Bajgorić iz Zenice, te Azur Lušija iz Kaknja. Delegat meča biće Zoran Marković, takođe, iz Zenice

SREĆNO LAVICE!

ISTORIJA DOSADAŠNJIH DUELA 

Istorija dosadašnjih odmjeravanja snaga u zvaničnim mečevima Lavova i Kozare pokazuje da je do sada odigrano ukupno šest duela, u kojima su naše Lavice slavile pet pobjeda, dok su košarkašice Kozare ostvarile jednu pobjedu. Prvi duel između Lavova i Kozare odigran je 21. novembra 2020. godine, i upisan je u našu klupsku istoriju kao prvi zvanični meč naše ženske seniorske selekcije, a isto tako i kao prva pobjeda seniorske selekcije u zvaničnim mečevima (61:35). Bilo je to na otvaranju sezone 2020-2021. u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske, na kraju koje su naše Lavice osvojile i šampionsku titulu. Drugi duel odigran je iste sezone, ali u Gradišci, u okviru 6. kola, a naše djevojke su slavile rezultatom 50:59.

Naredna dva duela odigrana su iste sezone, ali za razliku od prva dva koja su igrana u regularnom dijelu sezone, druga dva su odigrana u polufinalu doigravanja za prvaka Republike Srpske. U prvom meču polufinalne serije koji je odigran u Brčkom 5. marta 2021. god. Lavice su slavile rezultatom 82:38 a meč su obilježile naše Milica Đokić sa 27 poena i 12 skokova i Milica Dabović sa 24 poena i 13 skokova. Devet dana kasnije, tačnije 14. marta u Gradišci je odigran revanš duel ove polufinalne serije, a naše Lavice su bile još ubjedljivije i prosto nezaustavljeve, ne samo na ovom meču, nego i do kraja prvenstva i osvajanja šampionske titule. Pobjeda u Gradišci rezultatom 42:101 ostala je upamćena u po nevjerovatnom kvadripl-dabl učinku naše Milice Dabović sa 28 poena, 11 asistencija, 10 skokova i 13 ukradenih lopti i ukupan indeks 51!

Posljednja dva duela dvije ekipe odigrana su u tekućoj sezoni. Lavice su slavile u 11. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine u utakmici koja je odigrana u Brčkom rezultatom 90:48, dok je Kozara jedinu pobjedu upisala u posljednjem međusobnom duelu, i to u polufinalu Kupa Republike Srpske u meču odigranom u Gradišci rezultatom 66:60.

.