KADETKINJE SE PLASIRALE NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA REPUBLIKE SRPSKE

Kadetkinje KK Lavovi Brčko ostvarile su plasman na Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske gdje će imati priliku da brane šampionsku titulu osvojenu prethodne sezone.

Kadetkinje KK Lavovi Brčko

Proteklog vikenda u Brčkom, tačnije u dvorani Tehničke škole, održan je polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske za kadetkinje, na kojem su pored naših Lavice nastupile i odgovarajuće selekcije ŽKK “Leotar 03” iz Trebinje i OKK “Feniks” iz Banja Luke.

Turnir je odigran po jednokružnom bod sistemu u kome su naše kadetkinje ostvarile polovičan učinak. Pobjeda protiv Leotara 72:54 i poraz protiv Feniksa 53:63 bili su dovoljni da naše Lavice kao drugpolasirana ekipa polufinalnog turnira ostvare plasman na završni turnir Prvenstva Republike Srpske.

U trećoj utakmici turnira Banjalučanke su savladale Trebinjke rezultatom 82:54 i na taj način kao prvoplasirana ekipa, takođe, ostvarila pravo nastupa na završnom turniru, dok su košarkašice Leotara završile takmičenje za ovu sezonu.

Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske na raspored je 13. i 14. maja, a uskoro bi trebao biti poznat i organizator završnog turnira za titulu prvaka Republike Srpske. Pored naših Lavice i košarkašica Feniksa, plasman na Finalni turnir ostvarile su još dvije ekipe iz Banja Luke, i to: Mladi Krajišnik i Orlovi.

Čestitke našim Lavicama na plasmanu na Finalni turnir i želimo im mnogo sreće na putu do odbrane titule.