JUNIORKE SE PLASIRALE NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA REPUBLIKE SRPSKE

Proteklog vikenda u Trebinju je održan polufinalni turnir Prvesntva Republike Srpske za juniorke za sezonu 2022-2023. 

Juniorke KK Lavovi Brčko

U vikendu za nama, tačnije u nedelju, 21. maja, u Trebinju je održan polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske za juniorke. Pravo nastupa pored naših Lavica ostvarile su i ekipa domaćina ŽKK Leotar 03 i OKK Feniks iz Banja Luke.

S obzirom na činjenicu da je neposredno prije samog početka turnira ekipa Feniksa otkazala učešće, umjesto po sistemu takmičenja planirane tri utakmice, odigrana je samo jedna u kojoj su naše Lavice sigurnom igrom slavile ubjedljivu pobjedu protiv domaćeg Leotara 50:87.

Od samog starta meča bilo je jasno da su naše juniorke više nego spremne da opravdaju ulogu favorita u ovom meču. Nisu dozvolile protivnicama niti jednog momenta da ih poremete u namjeri da upišu dva boda koja će im omogućiti plasman na Finalni turnir za prvaka Republike Srpske sa prve pozicije. Efikasna i na momente izuzetno atraktivna igra naših Lavica oduševila je i publiku u sportskoj dvorani OŠ “Sveti Vasilije Ostroški” u Trebinju.

Detalj sa utakmice Leotar 03 – Lavovi u konkurenciji juniorki.

Najefikasnije protiv Leotara bile su Tamara Šarenac sa 25 i kapiten Milica Đokić sa 23 postignuta poena, a u ekipi trenera Bližnjakovića nastupile su i: Anđela Bekić, Valentina Došić, Sara Đokić, Ana Đokić, Jelena Lazarević, Ajla Redžović, Andrea Miranović, Jelena Đurić i Ksenia Vukić.

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na pobjedi u Trebinju i plasmanu na Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske, gdje će pokušati odbraniti titulu osvojenu prethodne sezone.

BRAVO LAVICE!

Polufinalni turnir u Trebinju bila je sjajna prilika da naša ekipa posjeti Elektroprivredu Republike Srpske koja će u narednom periodu biti ogromna podrška u radu Košarkaškog kluba Lavovi Brčko.

Elektroprivreda Republike Sprske uz Košarkaški klub Lavovi Brčko.