ELEKTROPRIVREDA REPUBLIKE SRPSKE SINONIM DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI I POMOĆI SPORTU

Košarkaški klub Lavovi Brčko sa velikim ponosom i zahvalnošću ističe činjenicu da je Elektroprivreda Republike Srpske prepoznala rad i rezultate Košarkaškog kluba Lavovi u prethodnom periodu, i kao društveno odgovrna kompanija odlučila značajnim finansijskim sredstvima pomoći u radu našeg kluba. Pomoć se odnosi na žensku seniorksu selekciju, sedam omladinskih selekcija, kao i na školu košarke KK Lavovi Brčko.

Kao što smo ranije i najavili Elektroprivreda Republike Srpske u narednom periodu biće pokrovitelj Košarkaškog kluba Lavovi Brčko.

Košarkaški klub Lavovi Brčko osnovan je 2014. godine. Predanim i studioznima radom svih u klubu iz godine u godinu sve selekcije kluba postizale su rezultate koji su omogućili da se KK Lavovi Brčko pozicionira na mapu najkvalitetnijih košarkaških klubova Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u seniorskoj konkurenciji, a jednako tako i u omladinskim selekcijama. Ženska seniorska selekcija u svojoj prvoj sezoni (2020-2021) nastupa u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske dominantno osvaja titulu šampiona i ostvaruje pravo nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Prva sezona nastupa u društvu najboljih klubova Bosne i Hercegovine (2021-2022) donijela je KK Lavovi plasman na četvrto mjesto regularnog dijela sezone i plasman u doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine. Takođe, ostvaren je i plasman na međunarodnu scenu kroz nastup u WABA ligi, plasman u finale Kupa Republike Srpke i polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Druga sezona u Prvenstvu Bosne i Hercegovine donijela je novi iskorak. Osvojeno je treće mjesto u regionalnom dijelu šampionata i novi plasman u doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine, kao i novi plasman na međunarodnu scenu!

U sezoni 2021-2022. ženska juniorska selekcija KK Lavovi osvojila je titule šampiona Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, ženska kadetska selekcija je osvojila titulu šampiona Republike Srpske, dok je u sezoni 2020-2021 ženska kadetska selekcija osvojila titulu šampiona Bosne i Hercegovine. U tekućoj sezoni ženska kadetska selekcija osvojila je titulu vicešampiona Republike Srpske, dok je ženska juniorska selekcija ostvarila plasman na Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske i imaće priliku da brani titulu iz prethodne sezone.

Vrhunski sportski rezultati KK Lavovi prepoznati su i od lokalne zajednice. Stručni žiri Izbora najuspješnijih sportsita i sportskih kolektiva Brčko distrikta BiH u organizaciji Vlade Brčko distrikta BiH, proglasio je KK Lavovi Brčko za najuspješniji omladniski sportski kolektiv Brčko distrikta za 2015; 2017; 2019. i 2021. godinu, dok je za 2022. godinu naš klub proglašen najuspješnijim klubom dvoranskih sportova Brčko distrikta BiH.

Košarkaški klub Lavovi u svom sastavu ima žensku seniorsku selekciju koja sa velikim uspjehom nastupa u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, a u sezoni 2022-2023. po prvi put je nastupila i na međunarodnoj sceni u okviru WABA lige. Pored toga, u sistemu takmičenja Košarkaškog saveza Republike Srpske i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine KK Lavovi nastupa sa sedam omladinskih selekicja, od čega su četiri ženske (juniorke, kadetkinje, pionirke i mlađe pionirke) i tri muške (kadeti, pioniri i mlađi pioniri). Posebno ističemo činjencu da škola košarke KK Lavovi Brčko broji preko 100 članovu u muškoj i ženskoj konkurenciji što predstvalja veliku garanciju da ćemo i u sezonama pred nama imati kontinuitet vrhunskog rada sa omladinskim selekcijama, a samim tim i odličnu bazu za seniorsku selekciju.

Finansijska pomoć Elektroprivrede Republike Srpske u 2023. godini je od ogromnog značaja za Košarkaški klub Lavovi i u velikoj mjeri će olakšati funkcionisanje kluba i nastup svih takmičarksih selekcija, kao i škole košarke. S tim u vezi, predsjednik KK Lavovi Brčko Boško Vukadinović uputio je veliku zahvalnosti Elektroprivredi Republike Srpske na čelu sa generalnim direktorom gospodinom Lukom Petrovićem.

“Mi smo zaista počastvovani, ponosni i jako zahvalni Elektroprivredi Republike Srpske koja je odlučila podržati Košarkaški klub Lavovi Brčko finansijskim sredstvima koja su značajno veća nego u prethodnom periodu i u velikoj mjeri će olakšati rad i funkcionisanje našeg kluba. Drago mi je da je Elektroprivreda Republike Srpske odlučila da nastavi sa društvenom odgovornosću i na ovaj način. Članice ženske seniorske selekcije su izrazile zadovoljstvo što imaju priliku i na dresovima nositi logo Elektroprivrede Republike Srpske na domaćoj i međunarodnoj sceni. Svakako da ćemo na ovu podršku odgovoriti dobrim rezultatima u budućem periodu”, istakao je Vukadinović.