JUNIORKE ODBRANILE TITULU ŠAMPIONA REPUBLIKE SRPSKE

Ženska juniorska selekcija KK “Lavovi” Brčko odbranila je titulu šampiona Republike Srpske.

Juniorke KK Lavovi Brčko, šampioni Republike Srpske za sezonu 2022-2023.

Nakon osvojene titule šampiona Republike Srpske u sezoni 2021-2022. juniorke Košarkaškog kluba Lavovi isti uspjeh ponovile su u sezoni 2022-2023. Drugu godinu zaredom naše Lavice pokazale su da im u ovom uzrastu nema premca na prostorima Republike Srpske okončavši i ovogodišnju prvenstvenu trku bez poraza.

Na finalnom turniru Prvenstva Republike Srpske koji je održan 27. i 28. maja 2023. god. u banjalučkoj sportskoj dvorani „Obilićevo“ Lavice su u polufinalnom susretu savladale domaću ekipu Mladi Krajišnik rezultatom 75:48, dok su u velikom finalu bile uspješnije od još jednog banjalučkog sastava,ekipe Orlova rezultatom 67:63.

Nakon završetka finalne utakmice pehar i zlatne medalje košarkašicama Lavova uručio je komesar takmičenja Košarkaškog saveza Republike Srpske Siniša Jakovljević.

Juniorke KK Lavovi Brčko, šampioni Republike Srpske za sezonu 2022-2023.

Milica Đokić, Jelena Lazarević, Tamara Šarenac, Valentina Došić, Sara Đokić, Anđela Bekić, Ana Đokić, Ajla Redžović, Ksenia Vukić, Jelena Đurić i Andrea Miranović, predvođene trenerskim dvojcem Aleksandar Bližnjaković i Sanjin Vidović, ekipa je koja je osvojila titulu juniorskog šampiona Republike Srpske za sezonu 2022-2023, još jednom dokazavši da se radi o vanserijskoj generaciji koja odlične nastupa bilježi u i seniorskoj selekciji KK Lavovi kroz Prvenstvo Bosne i Hercegovine i WABA ligu!

Za najkorisnijeg igrača Finalnog turnira (MVP) izabrana je Milica Đokić, a pored toga naš kapiten osvojila je još jedno pojedinačno priznanje. Pored nagrade za MVP-a, Milica Đokić je bila i najbolji strelac turnira sa ukupno 54 postugnutih poena u dvije utakmice!

Milica Đokić, kapiten KK Lavovi Brčko

Osvajanjem titule šampiona Republike Srpske, juniorke KK Lavovi ostvarile su i plasman na polufinalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine, i imaće priliku da brane titulu šampiona Bosne i Hercegovine osvojenu prethodne sezone.

Detalj sa finalnog meča KK Orlovi – KK Lavovi.

Snimak finalnog meča možete pogledati na OVDE

Čestitke našim Lavicama, kao i stručnom štabu na još jednom fantastičnom uspjehu i kontinuitetu postizanja vrhunskih sportskih rezultata sa omladinskim selekcijama.