MILICI ĐOKIĆ POZIV U JUNIORSKU REPREZENTACIJU SRBIJE

Kapiten naše seniorske i juniorske selekcije Milica Đokić dobila je poziv Košarkaškog saveza Srbije i selektora Milana Vidosavljevića za pripreme juniorske U18 reprezentacije Srbije pred predstojeće FIBA Evropsko prvenstvo u Turskoj.

Milica Đokić

Na adresu Košarkaškog kluba Lavovi stigle su sjajne vijesti iz Košarkaškog saveza Srbije. Naš kapiten, naša Milica Đokić dobila je poziv za pripreme juniorske U18 reprezentacije Srbije pred FIBA Evropsko prvenstvo A divizije koje će od 1-9. jula ove godine biti održano u Konji (Turska).

Pripreme juniorske reprezentacije Srbije biće održane na Divčibarama u periodu od 01.06.2023. pa sve do početka Evropskog prvenstva. U toku priprema juniorska reprezentacija Srbije odigraće i nekoliko prijateljskih pripremnih mečeva.

Milica Đokić je u sezoni 2022-2023. sa seniorskom selekcijom našeg kluba osvojila treće mjesto u Prvenstvu Bosne i Hercegovine uz prosječno 14,8 poena po meču, uz to je imala i učinak od 4,9 skokova, 3,8 asistencija i 2,1 ukradene lopte po meču. Odlične partije ostvarila je i u okviru WABA ligi gdje je naš klub ostvario plasman u Superligu, sa učinkom od 10,1 poena po meču, 4,3 skoka, 3,4 asistencije i 1,5 ukradenih lopti po meču.

Fantastičnim partijama predvodila je i našu juniorsku selekciju do nove titule šampiona Republike Srpske. Milica je proglašena za najkorisnijeg igrača (MVP) i najboljeg strelca (54 poena na dvije utakmice) Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske za juniorke.

Milica Đokić

U dosadašnoj karijeri Milica Đokić je nastupala za kadetsku reprezentaciju Srbije sa kojom je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju na FIBA Chalengeru u Španiji 2021. godine, dok je ljeta 2022. godine sa juniorskom reprezentacijom Srbije nastupila na FIBA Evropskom prvenstvu B divizije u Bugarskoj osvojivši treće mjesto i bronzanu medalju.

Našoj Milici i reprezentaciju Srbije želimo mnogo sreće i uspjeha na Evropskom prvenstvu u Turskoj!

Milica Đokić