LAVICE DOMINANTNOM IGROM DO ZLATA NA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH BIH

Košarkašice KK Lavovi u sastavu Sara Đokić, Adna Merdanović i Anđela Bekić osvojile su prvo mjesto i zlatne medalje na Državnoj završnici Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine u basketu 3×3 koja je juče i danas održana u Sarajevu.

Anđela Bekić, Sara Đokić i Adna Merdanović

Prethodna dva dana u Sarajevu je održano Finalno takmičenje Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovne za 2023. godinu u basketu 3×3 u muškoj i ženskoj konkurenciji za igrače rođene 2007. godine i mlađe.

Nakon 2020. i 2021. godine košarkašice KK Lavovi po treći put su osvojile prvo mjesto na Državnoj završnici Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine, dok su košarkaši našeg kluba poraženi u finalnom meču protiv ekipe Rogatice rezultatom 17:16. Trijumfom u Sarajevu naše mlade košarkašice  ostvarile su pravo nastupa na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih koja će narednog mjeseca biti održana u Splitu uz učešće najboljih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Ženska ekipa Lavova u sastavu: Sara Đokić, Anđela Bekić i Adna Merdanović pokazala je da je u ovom momentu najbolja u Bosni i Hercegovini u svom godištu. Na otvaranju turnira savladana je ekipa Srebrenika rezultatom 11:2, a odmah nakon toga u drugom kolu naše Lavice bile su uspješnije od ekipe Guber iz Srebrenice rezultatom 6:5. U polufinalu viđena je još jedna fantastična igra naših cura i još jedna sigurna pobjeda, i to protiv ekipe Banovića rezultatom 13:10.

Finalni duel donio je susret protiv ekipe Okanik iz Bijeljine u kome su naše Lavice još jednom prikazale sav svoj kvalitet, savladavši svoje protivnice rezultatom 18:6, i na izuzetno dominantan način i bez poraza osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju na Sportskim igrama mladih Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Čestitamo našim curama na izuzetno velikom uspjehu i vrijednom rezultatu. Ponosni smo na naše LAVICE! 

U muškom dijelu turnira naši momci su prvog takmičarskog dana ostvarili pobjedu protiv ekipe iz All Star rezultatom 18:12 dok je ekipa Sarajeva odustala od takmičenja, što je u konačnici našim Lavovima donijelo plasman u veliko finale i duel protiv ekipe Rogatice.

U finalnom meču viđena je izuzetno kvalitetna igra obje ekipe ali više sreće i koncentracije u samoj završnici imali su momci iz Rogatice ostvarivši minimalnu pobjedu koja im je omogućila plasman na Međunarodnu završnicu.

Uroš Arsenić, Nikola Balorda, Sergej Krajinović i Nikola Trivunović

Za našu ekipu nastupili su: Nikola Trivunović, Sergej Krajinović, Nikola Balorda i Uroš Arsenić. I pored činjenice da su poraženi u finalnom meču, naši Lavovi zaslužuju sve čestitke za prikazanu igru, borbenost i želju. Ovoga puta srebro sija na njihovim grudima, ali smo sigurni da će već naredne godine dati sve od sebe da se popnu za još jedan stepenik više na pobjedničkom postolju jer radi se o izuzetno talentovanoj i kvalitetnoj generaciji dječaka poniklih u školi košarke KK Lavovi. BRAVO LAVOVI!

Svi zajedno možemo i moramo biti ponosni na rezultate postignute na Državnoj završnici Sportskih igara mladih Bosne i Hercegvoine i shvatiti kao obavezu da i u narednom periodu nastavimo sa kvalitetnim i uspješnim radom kako bi neke nove generacije Lavica i Lavova ponovile uspjeh ovih izuzetno talentovanih i perspektivnih generacija djevojčica i dječaka.