UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA NA STARTU ŠAMPIONATA BOSNE I HERCEGOVINE

Ubjedljivom pobjedom u Zenici nad ekipom KK Jumper košarkašice KK Lavovi Brčko sjajno su startovale u novoj sezoni šampionata Bosne i Hercegovine za košarkašice.

KK Lavovi Brčko

Nakon uspješnog starta u WABA ligi naše Lavice su ubjedljivom pobjedom u okviru prvog kola protiv ekipe Jumper na gostujućem parketu u Zenici sjajno startovale i u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Jumper Zenica – Lavovi Brčko 62:82 (23:15, 15:23, 14:20, 10:24)

S T A T I S T I K A

Igra u većem dijelu prve četvrtine bila je izjednačena, igralo se koš za koš, da bi domaće košarkašice iskoristile pad koncentracije naših Lavica i na samom kraju prvog period prave seriju 10:0 za prednost od osam poena nakon 10 minuta igre (23:15) Drugu četvrtinu izabranice trenera Bližnjakovića uzvraćaju istom mjerom i na poluvrijeme se odlazi izjednačenim rezultatom 33:33.

Drugo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji naših Lavica, koje su konstantno iz minuta u minut uvećavale rezultatsku prednost za konačnih plus 20 poena prednosti na kraju meča. I pored činjenice da su domaće košarkašice imale sjajnu podršku sa tribina Arene Zenica, naše Lavice nisu dozvolile iznenađenje na ovom meču i slavile su ubjedljivu i više nego zasluženu pobjedu na startu nove sezone u šampionatu Bosne i Hercegovine.

Detalj sa utakmice KK Jumper – KK Lavovi

Fantastičan meč odigrala je kapiten Iva Karišik sa učinkom od 33 poena, 8 skokova, 8 ukradenih lopti, 3 asistencije i ukupnim indeksom korisnosti 41! Odličnu podršku imala je u Mireli Halilović koja je ostvarila dabl-dabl učinak sa 20 poena, 10 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. Dabl-dabl učinak ostvarila je i reprezentativka Venecuele Estefani Fajardo sa 13 postignutih poena i nevjerovatnih 20 skokova! Dvocifrena na ovom meču bila je i mlada Valentina Došić sa 13 postignutih poena, a tome je dodala i 3 skoka i 2 asistencije.

Pored njih na meču u Zenici nastupile su i: Anđela Bekić, Tamara Šarenac 3, Sara Đokić, Adna Merdanović, Isidora Vidović i Jelena Đurić.

KK Lavovi Brčko

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi u Zenici.

U narednom, drugom kolu šampionata Bosne i Hercegovine, naše Lavice će u nedelju, 15. oktobra ugostiti ekipu Čelika iz Zenice.

Prije toga, u srijedu, 11. oktobra naše djevojke gostuju u Banja Luci, gdje će odigrati meč drugog kola WABA lige protiv domaće ekipe Orlovi.