PORAZ LAVICA U DRUGOM KOLU WABA LIGE

Košarkašice KK Lavovi poražene su u drugom kolu WABA lige od ekipe Orlova na gostujućem parketu u Banja Luci.

Nakon pobjede u prvom kolu protiv ekipe Ubi Graz iz Austrije, duel drugog kola protiv Orlova iz Banja Luke donio je i prvi ovosezonski poraz našim Lavicama.

Orlovi Banja Luka – Lavovi Brčko 70:48 (14:10, 16:12, 27:9, 13:17)

S T A T I S T I K A

Odlično su naše Lavice otvorile meč u Banja Luci. Sjajnom odbranom nisu dozvolile domaćim košarkašicama da postignu pogodak punih 5 minuta, dok su u napadu napravile seriju 7:0. Nakon minute odmora, domaće košarkašice uzvraćaju identičnom serijom u napadu i zahvaljujući prije svega raspoloženoj Aleksandri Mužević odlaze na poluvrijeme sa prednošću od osam poena 30:22. Presudna za konačan rezultat bila je treća četvrtina, u kojoj se desio veliki pad u igri naših Lavica, a veliki nedostatak za našu ekipu bio je neigranje kapitena Ive Karišik na ovom meču. Na kraju zaslužena pobjeda Banjalučanki i prvi poraz za naše Lavice ove sezone.

Najefikasnija u našoj ekipi bila Yarelli Padilla sa 14, a dvocifrena je bila i Mirela Halilović sa 11 postignutih poena. Pored njih nastupile su i: Anđela Bekić, Valentina Došić, Tamara Šarenac, Sara Đokić, Adna Merdanović, Estefani Fajardo i Isidora Vidović.

Naredni meč naše Lavice igraju u nedelju, 15. oktobra u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom od 19:00 časova. Protivnik u drugom kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine biće ekipa Čelika iz Zenice.

Informacije o prodaji ulaznica za ovaj meč možete pronaći OVDE