LAVICE SAVLADALE ČELIK IZ ZENICE U DRUGOM KOLU PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Košarkaškice KK Lavovi Brčko večeras su u dvorani Tehničke škole u Brčkom u okviru drugog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine savladale ekipu Čelika iz Zenice rezultatom 80:60.

KK Lavovi Brčko

Još jedna odlična utakmica za naše Lavice u Prvenstvu Bosne i Hercegovine i još jedna sigurna i ubjedljiva pobjeda. U okviru drugog kola savladana je još jedna ekipa iz Zenice. Ovoga puta Lavice su bile bolje od ekipe KŽK Čelik.

Lavovi Brčko – Čelik Zenica 80:60 (19:23, 23:07, 22:19, 16:11)

S T A T I S T I K A

Otvaranje meča apsolutno je pripalo gošćama koje su polovinom prve četvrtine stigle do 6 poena prednosti 4:10. Nakon toga naše Lavice za nešto više od dva minuta prave seriju 11:0 i dolaze do 5 poena prednosti (15:10). Zeničanke uzvraćaju serijom 9:0 i prednost od četiri poena drže do kraja prve četvrtine (19:23). Druga četvrtina protekla je u potpunoj dominaciji naših Lavica koje su u svim elementima košarkaške igre nadigrale svoje protivnice, dozvolivši im samo sedam postignutih poena za deset minuta igre. Na poluvrijeme se otišlo sa dvocifrenom rezultatskom prednosšću naše ekipe 42:29.

Detalj sa utakmice Lavovi Brčko – Čelik Zenica

Tokom drugih 20 minuta, Lavice su nastavile sa odličnom igrom uz jednako takvu podršku sa tribina, ne dozvoljavajući protivnicama ni najmanju priliku da ugroze rezultatsku prednost, koja je na minut prije kraja iznosila maksimalnih 22 poena razlike, 78:56. Na kraju sigurna i više nego zaslužena pobjeda naših Lavica.

Najefikasnija u našoj ekipi i ovaj put bila je kapiten Iva Karišik sa 24 postignutih poena, a tome je dodala i 6 skokova i 3 asistencije, odličnu utakmicu odigrale su i  Mirela Halilović 18 poena, 3 skoka i 3 asistencije, Estefani Fajardo 17 poena i 14 skokova, te Yarelli Padilla 10 poena, 6 asistencija i 6 skokova.

Pored njih u pobjedi protiv Čelika nastupile su i: Anđela Bekić, Valentina Došić 9, Tamara Šarenac 2, Sara Đokić, Adna Merdanović Jelena Đurić.

KK Lavovi Brčko

U narednom, trećem kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine naše Lavice u subotu, 21. oktobra u Banovićima igraju meč protiv istoimene ekipe.

Prije toga, već u srijedu, 18. oktobra u okviru trećeg kola WABA lige u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 20:00 časova Lavice igraju protiv ekipe Partizana iz Beograda.