WABA LIGA: LAVICE GOSTUJU U AUSTRIJI

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u utorak, 21. novembra, utakmicu šestog kola WABA lige protiv ekipe Ubi Graz iz Austrije.

KK Lavovi Brčko

Nakon gostovanja u Požegi i poraza od domaće ekipe Plamen Požega u okviru petog kola WABA lige rezultatom 78:72, naše Lavice već sutra očekuje novo gostovanje. Ovoga puta ekipa putuje u Austriju, tačnije u Grac gdje ih očekuje duel protiv domaće ekipe Ubi Grac.

U dosadašnjem dijelu takmičenja naše košarkašice imaju učinak od jedne pobjede i četiri poraza i sa ukupno šest osvojenih bodova zauzimaju šesto mjesto grupe A. Jedinu pobjedu u dosadašnjem dijelu takmičenja u WABA ligi naše Lavice ostvarile su u premijernom meču ove sezone, kada je u Brčkom savladan sutrašnji protivnik rezultatom 49:47.

Domaće košarkašice do sada su odigrale ukupno sedam utakmica u ovosezonskom izdanju WABA lige, upisavši dvije pobjede i pet poraza i sa devet osvojenih bodova drže četvrto mjesto na tabeli.

Aleksandar Bližnjaković

“I pored činjenice da smo u prvom meču slavili protiv sutrašnjeg protivnika, očekujem da će ova utakmica biti dosta drugačija, prije svega teža za nas u odnosu na prethodni duel. U Austriju putujemo nekompletni, zbog povreda koje nam u posljednje vrijeme zadaju dosta problema ali to ništa ne umanjuje naša očekivanja i ambicije pred ovaj meč. Idemo da damo svoj maksimum i da pokušamo ostvariti novi trijumf”, istakao je Aleksandar Bližnjaković trener košarkašica Lavova pred utakmicu protiv Ubi Graza.

Utakmica šestog kola WABA lige između Ubi Graz i Lavova Brčko igra se u utorak 21. novembra u dvorani Raiffeisen Sportpark u Gracu sa početkom u 19:00 časova. Prenos utakmice iz možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu WABA lige.

SREĆNO LAVICE!